VGK renginys „Mes galim 2024“

Balandžio 19 dieną mūsų gimnazijos ir Narteikių skyriaus  1-4 klasių mokiniams vyko Vaiko gerovės komisijos organizuojamas renginys “Mes galim 2024”. Renginio tikslas – stiprinti vaikų emocinę gerovę, siekti bendradarbiavimo ir bendrystės organizuojant išvykas, susitikimus, užsiėmimus, diskusijas, sportines varžybas.

Užsiėmimus pradinukams organizavo ne tik mūsų gimnazijos VGK nariai, bet ir kviestiniai svečiai. Užimtumo tarnybos prie SADM karjeros konsultantė Jovita Mėkelienė supažindino mokinius su įvairiomis profesijomis ir kalbėjo, kaip svarbu gyvenime pasirinkti mielą širdžiai veiklą. Pasvalio r. savivaldybės Švietimo pagalbos tarnybos karjeros specialistė Vitalija Kalpakova pradinukams pasiūlė susipažinti su kirpėjo, manikiūrininko, pedikiūrininko profesijomis. Mažuosius maloniai priėmė Joniškėlio miestelio “Ugnės grožio namai” savininkė Ugnė Startė.

Pasvalio rajono policijos komisariato Bendruomenės policijos pareigūnė Modesta Bertašiūtė kartu su Jaunąja policijos rėmėja Audra Norvaišaite (IIb) priminė pradinukams kelio ženklų reikšmes, kalbėjo apie toleranciją kitų žmonių atžvilgiu, prisiminė kas yra patyčios, smurtas ir kur kreiptis pagalbos, kaip išlikti saugiam. Pagal pateiktą video sprendė įvairias situacijas.

Joniškėlio darželio skyriaus vedėja Asta Stanislovaitienė kalbėjo apie savo mėgstamą laisvalaikio užsiėmimą-atvirukų gamybą. Kiekvienas mokinukas iš popieriaus turėjo galimybę pasigaminti nuostabius sveikinimo atvirukus su antspaudais “Mylimai mamytei”, “Su gimimo diena”.

Pasvalio r. savivaldybės Švietimo pagalbos tarnybos socialinė pedagogė Daiva Šienauskienė ir  Visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje, Audronė Dvelienė rodė trumpus filmukus ir vedė užsiėmimus mokiniams apie penkis pagrindinius žmogaus pojūčius, emocijas.

Smagiai ir žingeidžiai mokinukai praleido laiką su mūsų gimnazijos bibliotekos vedėja Vaida Garnyte, kuri mažuosius mokino balionų sukimo meno. Rezultatas- lengvi, įvairiaspalviai šuniukai.

Pradinukai noriai dalyvavo sportinėse varžybose, kurias organizavo fizinio ugdymo mokytoja metodininkė Danguolė Venckuvienė. Sporto salėje mokiniai parodė savo vikrumą, ištvermę, greitį, draugiškumą ir puikias emocijas.

Vadovaujantis LIONS QUEST programa „Raktai į sėkmę“ IIIa klasės mokiniai vykdė projektą „Staigmena pradinukui“. Pradinių klasių mokiniai kartu su mūsų gimnazijos specialiąja pedagoge Jolanta Baltaragiene ir IIIa klasės  mokiniais gamino Oliziukus ir kūrybiškai, išradingai juos puošė.

Renginio metu įvairiomis veiklomis buvo skatinamas mokinių draugiškumas, žingeidumas, kūrybingumas, iniciatyvumas ir pagarba grįsti mokinių tarpusavio santykiai.

Ačiū už šiltą ir gražų bendradarbiavimą.