Ypatingas susitikimas

Lapkričio 30 d. Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės gimnazijos mokiniai dalyvavo Kauno arkivyskupijos jaunimo centro organizuotoje jaunimo susitikimų dienoje ,,Perkeičia vandenį”. Šiame renginyje klausėmės paskaitų, liudijimų, gilinome tikėjimą ir pabaigoje linksminomės.

Renginys prasidėjo muzikiniu kūriniu, po jo – renginio atidarymas. Renginį vedė du nuotaikingi vedėjai. Po atidarymo sekė virtuvės šefo Gian Luca Demarco paskaita, kurioje jis aiškino ištraukos iš Biblijos – vandens pavertimo į vyną reikšmę. Sužinojome, jog vynas yra alegorija linksmybei – Dievas nereikalauja per didelio rimtumo, jis nori visiems teikti džiaugsmą. Luco Demarco paskaita buvo tikrai linksma ir įtraukianti. Ir nors šefas kalbėjo su itališku akcentu, daugelis suprato pagrindinę mintį, kurią jis perdavė.

Po paskaitos sekė Karolio Lasio iš Kretingos liudijimas. Jis pasakojo savo gyvenimo istoriją – savo kelią nuo gatvinio chuligano iki tikro krikščionio. Jis sakė netgi turėjęs reikalų su policija dėl nusikaltimų, vėliau mokykloje neišlaikė baigiamųjų egzaminų, ir tada be draugų vienas liko gimtajame miestelyje. Jis buvo neviltyje, tuštumoje ir depresijoje, buvo įnikęs į alkoholį. Bet jo gyvenimas ėmė keistis po lemtingos išpažinties švenčiant Velykų šventę Prancūzijos Taize vienuolyne. Jis išbrido iš tamsumos ir dabar gyvena laimingą gyvenimą, turi gražią šeimą.

Po liudijimo – pietūs, kurių metu mes stiprinomės bulvių plokštainiu ir plovu,  dalyvavome organizacijų mugėje. Taip pat turėjome galimybę sudalyvauti adoracijoje.

Vėliau prasidėjo teminių susitikimų metas. Kiekvienas dalyvavome dvejuose susitikimuose po 1 val. Nuo 14 valandos galėjome rinktis vieną iš  trijų susitikimų. Pirmasis – ,,Kaip žinios apie Dievą keičia tikėjimą”. Buvo aiškinami Dievo buvimo įrodymai, jo apreiškimai. Susitikimo vedėjas tvirtino, jog vien žinojimas, kad Dievas yra, be išsamesnių žinių, dar nekeičia žmogaus elgesio. Antrasis susitikimas – ,,150 keičiančių patirčių”. Šiame susitikime buvo pasakojama apie savanoriavimo naudą ir kaip jis keičia patį žmogų. Trečiasis – ,,Ką keičia vienas kavos puodelis”. Buvo aiškinama apie ekologiją, taršą, teigta, kad netgi vienas išmestas plastikinis kavos puodelis yra svarbus aplinkai.

Antrąją teminių susitikimų valandą taip pat vyko trys susitikimai. Pirmasis buvo skirtas tik merginoms, antrasis tik vaikinams, trečiasis – skirtas visiems. Jame buvo kalbama sudėtinga tema – apie tikėjimo ir mokslo ryšį bei suderinamumą. Teigta, jog tikėjimas ir mokslas yra lyg dvi nepakeičiamos kojos.

Po susitikimų vėl grįžome į sąlę. Savo vietose ant kėdžių radome lapelius, į kuriuos buvo galima parašyti savo prašymus ir maldavimus Dievui.  Vyko giesmių ir maldų pusvalandis, buvo galima atlikti išpažintį. Stebino tai, kad daugybė jaunų žmonių pasinaudojo šia galimybe. Kunigai išpažinčių metu labai nuoširdžiai bendravo su jaunuoliais. Prie scenos stovėjo didelis stiklinis indas su spalvotu skysčiu. Kiekvienas atlikęs išpažintį gavo specialų mažą indelį, į kurį buvo įpilamas kitos spalvos skystis. Indelio turinį supylus į indą, po truputį keitėsi pagrindinio indo skysčio spalva. Pabaigoje ta spalva buvo visai pasikeitusi. Šis pasikeitimas simbolizuoja išpažintį atlikusių žmonių vidinį persikeitimą.

Renginio pabaigoje kulminacija – Šv. Mišios, kurias aukojo Kauno vyskupas Algirdas Jurevičius. Jų metu buvo meldžiamasi  mūsų surašytomis intencijomis.

Po renginio sekė jaunimo centro 25-erių metų gimtadienio linksmybės su tortu, šokiais ir to laikotarpio muzika.

Renginys tikrai buvo įdomus ir ypač nustebino išradingumu. Iš šios susitikimų dienos pasisėmėme naujų minčių, sustiprinome savo tikėjimą. Ir svarbiausia – atsinaujinome patys savo vidumi. Tad su nekantrumu laukiame kitų metų jaunimo susitikimų dienos ir kviečiame kitų mokyklų ir parapijų jaunimą taip pat dalyvauti šioje nuostabioje šventėje.

Už šią kelionę esame dėkingi mūsų gimnazijos direktoriui Almantui Kanapeckui  ir mūsų parapijos klebonui Virgilijui Liuimai.

Tomas Bieliauskas, IIb kl.

Nuotraukos Gedimino Drilingo ir Kotrynos Giedraitytės.