„Šiltos Kalėdos“ gimnazijoje

Laukdama Kalėdų, mūsų gimnazija šventinį erdvių puošimą pradėjo anksti. Gimnazijos bibliotekininkė Vaida Garnytė pasiūlė gimnazijos šventinio dekoravimo projektą „Šiltos Kalėdos“. Kalėdinėms dekoracijoms buvo panaudoti seni tekstilės gaminiai, nereikalingos dėžės ir pan. Į kalėdinę kūrybą įsitraukė daug mokinių, tėvelių, mokytojų. Kurį laiką gimnazijos biblioteka buvo tapusi tikromis dirbtuvėmis. Neilgai trukus čia rikiavosi šiltais megztinių raštais apvilktos dovanų dėžės ir daugybė nuotaikingų nykštukų.

Per dailės pamokas mokiniai sukūrė kalėdinį laikrodį, palubės papuošimui skirtas erdvines žvaigždes, išpjaustė langų papuošimui sniego pusnis, eglutes ir milžiniškas snaiges.  Gimnazijos floristai sukūrė didžiulius nykštukus iš eglišakių ir įkurdino juos lauke prie fasadinių durų.

Šiandien, įžengus į mokyklą, mus pasitinka jaukus kalėdinis vestibiulis su pasakiška nuotaika. Paslaptingai žaižaruoja puošmenos ant židinio, jaukiai švyti žibintas jame. Puošnus šventinis laikrodis rodo artėjantį vidurnaktį. Po mirguliuojančia spalvomis eglute ir prie židinio rikiuojasi kalnai dovanų. Ir visur jaukiai įsikūrę mieli nykštukai… Virš galvų tyliai švyti baltos žvaigždės… Kalėdos ateina.

Mokytoja Laisvutė Razmienė