KINO BUSO viešnagė gimnazijoje

Lapkričio 7 d. į mūsų gimnaziją atvyko KINAS.
Tai buvo viešosios įstaigos „Kultūrinių projektų centras“ renginys.  Jau vienuoliktus metus Lietuvoje vykdomas edukacinis projektas moksleiviams „KINO BUSAS“. Šio projekto tikslas – skatinti moksleivius žiūrėti filmus, juos analizuoti ir vertinti, lavinti jų vizualinį raštingumą bei kūrybiškumą, ugdyti intelektualią ir kritišką būsimąją kino žiūrovų auditoriją. Moksleiviams rengiamos Kino buso filmų peržiūros su diskusijomis.
Mūsų mokiniams buvo pademonstruoti du kino filmai – ,,Velnių salos karalius“ ir ,,Kaip mes žaidėme revoliuciją“. 8-9 klasių mokiniai žiūrėjo dokumentinį filmą ,,Kaip mes žaidėme revoliuciją“. Filmas žaismingai, linksmai pasakojo apie legendinės roko grupės ,,Antis“ indėlį į Lietuvos nepriklausomybės atkūrimą.
10-12 kl. mokiniai žiūrėjo norvegų filmą ,,Velnių salos karalius“. Tai gana sunkus, įtempto siužeto filmas. Veiksmas vyksta sunkiai auklėjamų vaikų kolonijoje vienoje iš Norvegijos salų. Filmas pasakoja 1915 m. įvykius, bet tai, kaip elgiasi, daro sprendimus, jaučia ir gyvena filmo herojai itin aktualu ir šiandien. Beveik dvi valandas besitesiantį filmą penkios gimnazistų klasės žiūrėjo visiškoje tyloje. Filmui pasibaigus diskusiją apie jį vedė charizmatiškas ir daug patirties darbe su vaikais ir jaunimu turintis režisierius Maratas Sargsyan. Jis liko sužavėtas mūsų moksleivių jautrumu ir dėmesingumu.

Mokytoja Laisvutė Razmienė