Eilės Lietuvai

Vasario 16-oji – Lietuvai svarbi data: mūsų valstybės gimtadienis. Prieš 98-erius metus pasirašytas Nepriklausomybės Aktas pradėjo sunkų, bet garbingą valstybės kūrimo kelią. Šiais metais Lietuvos prezidentė D. Grybauskaitė kvietė visus šią dieną švęsti kuo išradingiau, todėl visose mokyklose buvo ieškota įvairių būdų pagerbti savo gimtinę, padėkoti už turimą laisvę. Lietuvių literatūroje gausu kūrinių, kurie aukština Lietuvą, skatina gerbti, saugoti krašto kultūrą, istoriją. Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės gimnazijoje Lietuvos gimtadienį paminėjo dainomis, eilėmis, pritariant gitaroms.
Renginio tikslas buvo suburti visą gimnazijos bendruomenę, surinkti gražiausius žodžius mūsų gimtinei, juos išmokti ir vieningai padeklamuoti, gražiausias dainas sudainuoti.
Renginyje deklamuoti susirinko įvairių klasių atstovai. Jie buvo suskirstyti į nedideles grupeles, kurios pristatė savo kompozicijas. 5-6 klasių mokiniai savo eilėmis kvietė saugoti tėvynę, pasižadėjo čia augti ir ginti laisvę. 7-8 klasių moksleiviai savo eilėmis ir švelniu gitaros skambesiu kalbėjo apie kelią ieškant tikrųjų namų. Poetinis teatras skatino seseris ir brolius nusidažyti „Saulės, laukų ir kraujo spalva“.
Daugiausia dėmesio, ovacijų susilaukė mokytojų parengta kompozicija. Gimnazijos mokytojos jau ne pirmą kartą rodo drąsą ir vienybę pasirodydamos gimnazijos renginiuose. Mokytojos, vadovaujamos J. Giedraitienės, padainavo apie Lietuvą bei deklamavo eiles. Mokytojos kalbėjo apie tai „kaip paprasta išmokt žodžius,/ Kuriuos vieni kitiesm pasakom“ ir laimę turėti tėvynę „visados virš manęs pasilenkusią“.
Renginyje gyvybingumo įnešė gitaristų būrelis, vadovaujamas G. Gumbulevičiaus. Jie atliko keletą žymiausių tautiškų dainų. Besibaigiant minėjimui, žodis buvo suteiktas gimnazijos direktoriui A. Kanapeckui. Jis nuoširdžiai pasidžiaugė tokiu gražiu ir vienybe dvelkiančiu renginiu. Gimnazijos mokiniams įteikė padėkos raštus už puikų mokymąsi, lankomumą, dalyvavimą respublikiniuose renginiuose.

Lietuvių kalbos mokytoja
Jurgita Vaišnienė