Tyrėjų nakties įspūdžių škvalas praūžė

Tyrėjų nakties penktadienį per trečią, ketvirtą pamokas į aktų salę aktyviai rinkosi mokiniai. Supažindinti juos su senovės lietuvių šventėmis, astronomija, atvyko Simas Šatkauskas, ilgametis astronomijos entuziastas, praktikas, publikuojantis astronominių stebėjimų rezultatus viešai pasiekiamose erdvėse. Lektorius išradingai ir linksmai, naudodamas interaktyvias priemones, pasakojo apie pagrindinius dangaus ir Visatos kūnus: Saulę, Mėnulį, Žemę, žvaigždes, Mėnulio fazių kaitą; Saulės ir Mėnulio užtemimus, kitus astronominius reiškinius. Dangaus kūnų dydžių ir atstumų demonstracija projektoriaus pagalba, Visatos kūnų garsai nustebino ne tik penktokus. O kaip pagrindinės sezoninės senovės ir dabarties lietuvių šventės: Kalėdos, Rasos, Velykos siejasi su astronomija, mokiniai sužinojo antroje užsiėmimo dalyje.
Per pertraukas visi norintys galėjo stebėti saulę per tikrą teleskopą. Gaila, saulė nuvylė šeštokus – ne tik nespinduliavo geltonai, bet buvo panaši į baltą neišvaizdžią lėkštę.
Vyriausieji gimnazistai, ketvirtokai, kartu su istorijos mokytoja Virginija Giedriene vyko į Biržų pilies muziejų susipažinti su arsenalo ekspozicija bei virtualiai išbandyti viduramžių kovinius ginklus.
Mažiausieji, pradinių klasių mokiniai, savo piešiniais „Žmogus mėnulyje“ paminėjo žmogaus išsilaipinimo Mėnulyje 50-tį. Net 69 piešiniai papuošė mūsų gimnazijos fojė.
Tyrėjų nakties įspūdžių škvalas praūžė. Jei tai pažadino tavyje smalsumą, pradėk ieškoti atsakymų į rūpimus klausimus. Tapk tyrėju.
P.s. Būtinai apsilankykite https://tyrejunaktis.lt/tyreju-naktis-mokyklose/renginiu-mokyklose-anonsai/

Organizatoriai