Integruoto ugdymo diena „Gandrinės“

Kovo 25-ąją prasideda šiltasis metų pusmetis. Apytikriai šią dieną į Lietuvą parskrenda gandrai, o jų sugrįžimas iš tolimosios Afrikos tokia didelė šventė, kad net paukščiai tądien lizdų nesuka. Gandras tarsi išvaiko paskutinius žiemos ledus. Laukdami sugrįžtančių pavasario šauklių organizavome netradicinio ugdymo dieną „Gandrinės“.  Nusprendėme, kad būtų daug linksmiau ir įdomiau, jei pasikviestume svečių  .  Labai smagu, kad į Narteikius „atskrido“ Joniškėlio gimnazijos pradinukai bei mokytojos Roma ir Vaida. Renginį pradėjo šeimininkai- Narteikių „gandrai“ ir simpatiškos „varlytės“. Programėlėje persipynė smagios dainelės, šokiai, šmaikštūs gandro paerzinimai. Po jų, Joniškėlio pirmokai pateikė pempės, antrokai- vieversio, trečiokai – varnėno , ketvirtokai – kregždės pristatymus. Išgirdome pačių įvairiausių paukščių balsų pamėgdžiojimų,   liaudiškų pamokymų, sakmių.

Susiskirstę į paukščių vardais pavadintas komandas, mokiniai savo jėgas išbandė spręsdami kryžiažodžius apie paukščius-simbolius, sudarinėdami patarles, aiškindamiesi kaip vadinasi paukščių skleidžiami garsai. Juk tikrai įdomu, kas suokia, kas kleketuoja, kas čirena, o kas švilpia, ar kas klykia.

Kad dalyviai ir žiūrovai ne tik žinių įgytų, bet ir emocijų patirtų, buvo organizuojamos  lenktynės: kas vikresnis bėgdamas su „gandro batais“, kas greičiau kiaušinių į lizdą pridės, ar kas savo mažyliams sumaniau „kirminėlių“(saldainių) pririnks.

Pabaigoje visų dalyvių ir žiūrovų laukė malonus siurprizas-gandrinėjimas mokyklos sode. Suradę gandro vaišių, susipažinę su naujais draugais, lauksime šiltesnių dienų ir galvosime apie kitus naujus susitikimus.