Galimybė susipažinti su tarnybos būdais Lietuvos kariuomenėje

2023m. balandžio 4 d. mūsų gimnazijoje lankėsi karo prievolės ir komplektavimo tarnybos Biržų poskyrio verbuotojas vyresnysis eilinis Marius Skaburskis ir Joniškėlio miesto  seniūnas Donatas Dilys. Vyresnysis eilinis Marius Skaburskis gimnazistus supažindino su nuolatine privalomąja pradine karo tarnyba, kokio amžiaus ir kokiomis sąlygomis šaukiami jaunuoliai atlikti tarnybą. Taip pat aptarė studijų galimybes Karo akademijoje.

Joniškėlio seniūnas Donatas Dilys supažindino mokinius su Savanorių karo tarnyba, kuri dažniausiai atliekama savaitgaliais. Paminėjo svarbų faktą, kad kariui savanoriui, pajėgose ištarnavusiam 3 metus ir įgijusiam pagrindinį karinį parengtumą, yra įskaitoma nuolatinė privalomoji pradinė karo tarnyba.

Mokiniams buvo užduodami klausimai, į kuriuos jie teisingai atsakę, buvo apdovanoti prizais. Svečiai mokiniams atsakė į visus rūpimus klausimus ir paliko dovanų Lietuvos kariuomenės  žurnalų ,,Karys“, Krašto apsaugos savanorių pajėgų leidinių ,,Savanoris“, lankstinukų.

Nuolatinė privalomoji pradinė karo tarnyba – tai galimybė įgyti pagrindinį karinį parengtumą, siekti karjeros Lietuvos kariuomenėje, atlikti pareigą tėvynei.

Daugiau informacijos adresu: https://www.karys.lt/