Etnokultūros diena

Ketvirtus metus gimnazijoje vyko Etnokultūros diena. Kadangi renginys vyko Kovo 11-osios išvakarėse, mokinių veiklose daug dėmesio buvo skirta patriotiškumo, pilietiškumo ugdymui. Diena prasidėjo protmūšiu, skirtu Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Mokiniai galėjo pasitikrinti savo žinias, klasėse išsirinko tuos, kuriems geriausiai pasisekė įveikti klausimus. Vėliau jie išsiskirstė į veiklas, kurių šiais metais buvo tikrai gausu. Mokiniai mokėsi tautiniais motyvais iš obuolių sūrio gaminti valgomus paveikslus, darė sapnų gaudykles, mokėsi dainuoti joniškėlietiškai, gamino velykinius atvirukus, dažė kiaušinius, gamino oliziukus, susipažino su vaistažolėmis ir jų arbata, lipdė molio miestą ir sportavo. Etnokultūros diena įsisuko ir į Joniškėlio skyrių. Jame lankėsi IIIa klasės mokiniai, kurie sekė pasakas, šoko ir žaidė su darželio vaikais. 5a klasė lankėsi Švobiškio daugiafunkciniame centre. Ten turėjo daug įdomių užsiėmimų bei buvo gardžiai pavaišinti. I-IV klasių mokiniai  dalyvavo  online renginyje  ,,Ugdyk pilietiškumą – rinkis darbą Lietuvai“. Šio renginio metu buvo pristatytos kelios patriotinės profesijos: pasieniečio, ugniagesio, karo mediko.

Na, o kokia Etnokultūros diena be Kaziuko mugės? Joje šiais metais buvo galima ne tik įsigyti gardžių kepinių, skanėstų, įvairių papuošalų, meno dirbinių, bet ir dalyvauti loterijoje, išsipiešti veidą ar net pasidaryti laikiną tatuiruotę.

O pabaigoje, pasistiprinę Kaziuko vaišėmis, neišsigandę vėsaus pavasarinio oro, sniego, šventės dalyviai rinkosi kieme bendram šokiui. Mūsų gimnazija dalyvauja tradicinį šokį puoselėjančių Lietuvos mokyklų konkurse ,,Visa mokykla šoka“.

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Jurgita Vaišnienė