,,Ne gėda rinktis”

Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos I-IV gimn. klasių mokiniai dalyvavo Vilniaus regioninio karjeros centro organizuotame  nuotoliniame renginyje ,,Ne gėda rinktis”.

Renginys skirtas paminėti Tarptautinę Tolerancijos dieną, akcentuojant, kad ne gėda rinktis nepopuliarią profesiją. Yra labai svarbu mažinti nusistovėjusius stereotipus, jog mažiau patrauklių profesijų atstovai negali gerai uždirbti ar kilti karjeros laiptais. Renginio metu skirtingų  profesijų atstovai pasakojo apie savo profesijų pasirinkimus bei karjeros galimybes:

  1. Vilniaus technologijų ir inžinerijos mokymo centro (TECHIN) profesijos mokytojai Algirdas Daunoravičius ir Robertas Jankauskas – koks turi būti  inžinerinės krypties profesinis pasirinkimas, kuriuo būtų verta didžiuotis!
  2. VšĮ Mokykla “Art of Beauty” – kokios galimybės mokytis masažuotojo, kosmetiko, pirtininko, visažisto srityje?
  3. Respublikos VM vairavimo mokyklos įkūrėjas Kęstutis Videikis – kodėl verta rinktis vairuotojo profesiją?
  4. UAB „Eikos statyba“ – kodėl verta rinktis švok montuotojo ir kelio darbininko profesiją?
  5. UAB ,,Ecoservice“personalo vadybininkė Smiltė Prokarenkaitė  – kokios  galimybės dirbant tekstilės ir atliekų rušiuotoju, vairuotoju, krovėju bei autošaltkalviu?

Tikimės, kad pristatymai buvo naudingi ir paskatino mokinius pamąstyti apie  patinkančias  profesijas, ateityje garantuosiančias mėgstamą darbą

Karjeros ugdymo mokytoja V. Giedrienė

Karjeros specialistė V. Kalpakova