Europos kalbų diena gimnazijoje

Rugsėjo 26 – ąją organizuojama daug įvairių renginių Europos kalbų įvairovės dienai paminėti. Kasmet užsienio kalbų mokytojų iniciatyva šią dieną pažymime ir savo gimnazijoje norėdami pabrėžti pagarbą visoms Europos kalboms.

Vieno seminaro metu prof. A Kazlauskienė išsakė tokią mintį, kad kūrybiškumui ugdyti kiekvienas mokomasis dalykas turi kompetencijų namus. Šios minties įkvėpti pasiūlėme klasių vadovams ir mokiniams dalyvauti projekte „Žydinti Europa vazone“. Šis projektas buvo skirtas Europos kalbų dienai paminėti, o svarbiausia, atsižvelgiant į vaikų individualias galimybes ir įgūdžius, per patyrimą ir integralumą skatinti veiklą įvairiose aplinkose.
Užsienio kalbų mokytojai mokymosi motyvacijai skatinti sukūrė sąlygas patirti mokymosi sėkmę ne tik dalyvaujant projekte, bet ir netradicinėse pamokose. Galėjo visi, tik kitaip!

Rugsėjo 19- 26 d. užsienio kalbų mokytojai Europos kalbų dieną paminėjo į užsienio kalbų pamokas integruodami įvairias veiklas, susijusias su Europos kalbų įvairove,  pristatydami jas per  dailyraščio konkursus, informacinės brošiūros kūrimą tema „Priežastys, kodėl verta pradėti mokytis kalbų“,  Kahoot viktorinas, popiečio arbatėlę ir koldūnų degustaciją. Taip pat pamokų metu mokiniai susipažino su Europos šalių vėliavomis, sostinių bei šalių pavadinimais anglų kalba, turėjo galimybę pristatyti įvairias Europos kelionių kryptis, sužinojo naujų istorinių šalių faktų, domėjosi kultūriniu paveldu, klausėsi skirtingomis Europos šalių kalbomis kalbančių žmonių ir bandė nustatyti kokia kalba jie kalba, bandė atpažinti skirtingus pasisveikinimo ir padėkos žodžius Europos šalyse, dalyvavo „Europos kalbų dienos“ protmūšyje.

Tokia diena – kvietimas domėtis įvairiomis Europos, regionų ir tautinių mažumų kalbomis. Norime pasidžiaugti klasių vadovų, mokinių ir mokytojų įgyvendintų veiklų rezultatais.
Sėkmės išbandant, ieškant, kuriant, mokantis kartu.

Padėkos už aktyvią veiklą bus įteiktos per klasės valandėles.

Anglų kalbos vyr. mokytoja Justina Šimoliūnaitė