Jaunimo diena

Gegužės  14 d. Pumpėnuose vyko Panevėžio vyskupijos Jaunimo diena, kurios tema – „Mes norime matyti Jėzų“.  Joje susirinko apie 400 dalyvių. Iš Joniškėlio gimnazijos atvyko mokyklinis autobusas, pilnas mokinių. Mus lydėjo mokytojai E.Giedraitis ir J.Petraitienė.

Aplinka buvo nuostabi – visi takai išpuošti, pristatyta daug informacinių ženklų, palapinių, pripučiamų žaidimų, paruoštos tinklinio, krepšinio ir futbolo aikštelės.

Registracija prasidėjo 09:15 val. Visi gavome po žalią apyrankę, ant kurios buvo užrašyta renginio tema,  mėlyną rožančių, gertuvę ir mažą knygelę, kurioje buvo informacija apie išpažintį. Šie daiktai man labai patiko.

10:00 val. vyko šventės atidarymas,  jos vedėjai pristatė dienos programą, pažaidėme keletą žaidimų ir išėjome į susitikimą su garsiausiu Lietuvos policininku – Daliumi Mackela. Jis pasakojo apie savo gyvenimą, tikėjimą Paskui veiklą rinkomės patys – vieni žaidė futbolą, įvairius žaidimus, kiti vaišinosi kava ir arbata. Net vienuolės ir kunigai žaidė su visais šventėje. Buvo labai linksma, tik gaila, kad lynojo lietus.

Dalyvavome teminiuose užsiėmimuose (galėjome pasirinkti vieną iš penkių). Man buvo smalsu paklausyti psichologo, kuris kalbėjo apie tai, kas mums, berniukams, kenkia, ko geriau vengti, davė įvairių patarimų.

Po pietų (o jie buvo ypač sotūs, nes vaišinomės dideliais gardžiais mėsainiais) pailsėjome, žaidėme žaidimus, o paskui vėl vyko teminiai užsiėmimai. Šį kartą pasirinkau tą, kuriame kunigas egzorcistas Domingo pasakojo apie muzikos, filmų,  keiksmažodžių, burtų, kai kurių žaidimų įtaką, apie apsėstuosius (teko išgirsti įrašytą garsą, kurį skleidė 16-metis apsėstasis – buvo baugu…).

Pailsėję ir pasivaišinę ledais dalyvavome Švč. Mergelės Marijos rožinio procesijoje, gegužinėse pamaldose ir Šventosiose Mišiose, kurias aukojo vyskupas Linas. Na, o vakare vyko koncertas, kuriame grojo ir dainavo „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

Labai džiaugiuosi, kad galėjau dalyvauti Jaunimo dienoje, nes su draugais puikiai ir prasmingai praleidome laiką.

Astijus Norvaiša