PROJEKTAS ,,PENKI POJŪČIAI“

2021 m. vasario 23 d. – kovo 22 d. Šiaulių lopšelis-darželis „Rugiagėlė“ rengė respublikinį ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų mokytojų, švietimo pagalbos specialistų metodinių priemonių projektą ,,Penki pojūčiai“. Šio projekto tikslas – dalintis profesine patirtimi, kaip stiprinami kiekvieno vaiko gebėjimai pažinti pasaulį per pagrindinius pojūčius (uoslę, regą, klausą, lytėjimą, skonį). Projekto dalyviai, respublikos ikimokyklinių ir priešmokyklinių ugdymo įstaigų mokytojai, švietimo pagalbos specialistai, siuntė nuotraukas su savo sukurta metodine priemone ir nuotraukas su veikla, kaip vaikai dirba su ta priemone bei trumpu veiklos aprašymu. Projekte dalyvavo 47 respublikos ugdymo įstaigos.

Prie projekto prisijungė ir Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazija. Joniškėlio ir Narteikių skyrių ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių mokiniai išbandė logopedės kurtas priemones, skirtas įvairiems pojūčiams lavinti. Iš projekto dalyvių pateiktos medžiagos buvo sukurta elektroninė knyga ,,Penki pojūčiai“:

https://read.bookcreator.com/FnZ5hIboNGPrYBfDTFwc33WGtpm1/ccnjmr28QumI1WyIqnYZMg?fbclid=IwAR0mcCxwAkwoCuWPueKTDdkOmm6y2_pUr480XTBgQFOD3_I8vE1w0eiXvbQ .

Logopedė Irena Butkuvienė