Ar norėtumėt gyventi šiukšlių saloje?

Pasaulio vandenynuose tokių salų jau 12. Vokietijos sporto drabužių, avalynės bei aksesuarų gamintoja „Adidas“ pernai pardavė milijoną sportinių batelių, pagamintų iš perdirbto plastiko, rasto vandenyne. Tokius faktus kovo 4 dieną nuotolinėje respublikinėje aplinkosauginėje konferencijoje išgirdo 52 mūsų gimnazijos septintokai ir aštuntokai.

„Nuo mūsų priklauso rytojus…Svarbiausia prieš perkant galvoti…Rūšiuosiu ne retkarčiais, o kasdien….“ Tokiomis mintimis po renginio dalijosi mūsų gimnazijos mokiniai.

Konferencijoje buvo apžvelgtos tvarios aplinkos ir atsakingo vartojimo bei atliekų tvarkymo temos, pagrindžiant jas praktiniais Lietuvos ir pasaulio pavyzdžiais. Įdomiai pateiktas požiūris į tvarų gyvenimo būdo formavimą bei jo įgyvendinimo būdus. Antroje renginio dalyje mokiniai dalyvavo kūrybinėse eko dirbtuvėse „Namų laboratorija“- gamino burbulus ir popierinius maišelius iš panaudotų  daiktų, kurių rastume kiekvieno mūsų namuose.

Ar norėtumėte gyventi šiukšlių saloje? Dabar atsakymą į šį klausimą žino 52 mūsų gimnazijos septintokai ir aštuntokai, dalyvavę nuotolinėje respublikinėje aplinkosauginėje konferencijoje „Įdomioji ekologija“.

Gamtos mokytojai