Pokyčių pradžioje

„Swedbank“ iniciatyva surengtoje didžiausioje nuotolinėje pamokoje „Mokonomika“ kartu su per 110 000 moksleivių išdrįso sudalyvauti ir mūsų gimnazijos 6a, 7a ir IIa klasių mokiniai, trys mokytojos ir būrys tėvelių.

Daugiau nei 20 mokytojų, ekspertų ir jums gerai pažįstamų veidų, pasakojo apie kūrybą, tvarumą, finansinį raštingumą, ekonomiką, pilietiškumą ir dar daugiau! Mokiniai sužinojo, kaip susidraugauti su pinigus nešančiais aitvarais, kalbėjosi apie ateities profesijas, maisto (ne)švaistymą ir savanorystę. Dar mokėsi taupyti ir aiškinosi, kodėl dalį pinigų protinga investuoti. O svarbiausia – viskas linksmai ir su lašeliu magijos. Visi pranešimai buvo suskirstyti į 3 pogrupius ir vienu metu vyko skirtingoms klasėms.

„Mokonomikos“ pamoka prisidėjo prie UNICEF ir UNESCO rengiamos „Didžiausios pamokos pasaulyje“, kurios tikslas kurti inovatyvias švietimo priemones, įgyvendinant Jungtinių Tautų darnaus vystymosi tikslus.

Iš mokinių refleksijos…

“ Pilietiškumas – tai nėra, kad tu eini balsuoti. Pilietiškumas yra tavo gyvenimas“.

„Išmokau kelti į YouTube.“

„Meną galima daryti iš visko.“

„Jei drąsus esi, gali daryti pokyčius.“

„Robotai pakeis dalį profesijų“.

“Sužinojau kas yra noras ir poreikis, išmokau “pradanginti” pinigus, dar sužinojau jog iš ryto galima nemokamai nueiti į parado repeticiją.”

” Sužinojau kelis sveikus receptus ir kaip taupyti pinigus.”

Jolanta Snicorienė