Geriausiems geriausios pramogos

Spalio 1 dieną net 37 mūsų gimnazijos pirmūnai bei šauniausieji mokiniai išvyko edukacinėn kelionėn į Kauną. Tikslas – apsilankyti IX forte bei pasižvalgyti atnaujintoje Kauno pilyje. Važiavome ne tik pamatyti, bet ir sužinoti, patirti, įvertinti.

IX forte edukacinio užsiėmimo metu susipažinome su filmuose ir knygose įamžinta 64 kalinių – lavonų degintojų pabėgimo iš šio kalėjimo istorija, sužinojome plačiau apie Holokausto įvykius Antrojo pasaulinio karo metais bei ką reiškė IX forto kodinis pavadinimas „1005B“. Išsiaiškinę pabėgimo galimybes ir pasiruošimo detales įsijautėme į bėglių vaidmenį – dirbdami grupelėse patys išsiaiškinome pabėgimo eigą, susidėliojome pabėgimo planą ir atkartojome 1943 metų gruodžio 25 d. pabėgimą iš IX forto. Su pasididžiavimu skaitėme 64 bėglių pavardes, kurių 37 laisve pasidžiaugė tik vieną Kalėdų naktį.

Antroji mūsų kelionės dalis skambiu pavadinimu „Kauno pilies istorijos mozaika” – tai apžvalginė ekskursija, kurios metu visi susipažinome su pilies istorija ir funkcijomis, dabartine pilies skyriaus ekspozicija. Ekskursijos metu turėjome galimybę išbandyti interaktyvias edukacines pramogas: gėdos stulpą, kalinio grandines ir kt. Klausinėjome, žiūrinėjome, nusikalėme keletą pilies monetų.

Praalkę ir šiek tiek pavargę, apsilankėme ir prekybos centre MEGA. Po geros valandos mūsų autobusas jau riedėjo namų link. Geriausiems geriausios pramogos.