Šiemet jau 15-ąjį kartą švęsime Tyrėjų naktį!

Šiemet jau 15-ąjį kartą švęsime Tyrėjų naktį!  Ne tik mokslo entuziastų  pamėgtas renginys tradiciškai vyks paskutinį rugsėjo penktadienį .

Tyrėjų naktis – tai išskirtinis renginys, siekiantis iš arti supažindinti su mokslininkų kasdienybe, moksliniais tyrimais ir inovacijomis, o ypač – jas kuriančiais tyrėjais. Tai – proga pažinti, pabendrauti ir pamatyti dažniausiai uždarą tyrėjų „virtuvę“.

Įsteigta 2005-taisiais Europos Komisijos iniciatyva, dabar Tyrėjų naktis vyksta daugiau nei 370 Europos miestų ir sutraukia daugiau nei pusantro milijono lankytojų.

Tyrėjų nakties metu  mokslininkai kviečia dalyvauti eksperimentuose, simuliacijose, interaktyviose darbo grupėse, paskaitose, apskrito stalo diskusijose ir debatuose, parodose, ekskursijose ir konkursuose.

Rugsėjo 27  net …. mūsų gimnazijos mokinių sudalyvaus astromijos edukaciniuose užsiėmimuose. Išsilaipinimo mėnulyje 50-ųjų metinių proga pradinukai ir penktokai surengs savo piešinių parodėlę „Jei aš būčiau mokslininkas“ ir „Žmogus mėnulyje“. O per etikos pamokas visą savaitę vyresnieji diskutuos apie šio įvykio reikšmę visiems likusiems ant Žemės. Įdomiausiomis akimirkomis pasidalinsime su jumis.

Apsilankykite www.tyrejunaktis.lt.

Organizatoriai