Tarptautinė Tolerancijos diena su TOLERANCIJOS RAKTU!

Tarptautinės Tolerancijos dienos paminėjimas – lapkričio 16-oji.

Šiais metais buvo siūloma Tarptautinę Tolerancijos dieną paminėti su TOLERANCIJOS RAKTU. Mūsų gimnazijos bendruomenė prisijungė prie siūlomos iniciatyvos.

Iniciatyvai panaudojome senus raktus. Kiekvienos klasės mokiniai rinko senus raktus, nudažė, surišo įvairiaspalvėmis juostelėmis į ryšulėlius ir minėjimo metu kabino ant „Medžio-Rakto“ šakų. Šios idėjos autorės: Jolanta Snicorienė, chemijos mokytoja, Laisvutė Razmienė, dailės mokytoja, Elida Cibulskienė, rusų klb. mokytoja. Į pagalbą pasikvietėme technologijų mokytoją Vytautą Žilį, kuris sauso medžio kamieną pavertė RAKTU- IŠ ŠIRDIES Į ŠIRDĮ! Šią gražią akciją organizavo socialinė pedagogė Vilma Titienė kartu su Mokinių tarybos atstovėmis: Gabriele Šimoliūnaite, IIIb klasės mokine, Jūrate Veršinskaite, Ib klasės mokine. Merginos, susirinkusiems gimnazijos kiemelyje, kalbėjo apie žodžio Tolerancija reikšmę ir kodėl Tolerancijos dienos minėjimui  buvo pasirinktas RAKTAS. Mokinės teigė, kad pilietinės iniciatyvos idėja RAKTAS – puikiai tinka atrakinti žmonių mintims, širdžiai, jausmams ir įsileisti į savo minčių ir širdies labirintą šalia esantį kitokį žmogų ne tik savo išvaizda, bet ir kitokių pažiūrų, išpažįstančių kitą religiją. Kai kurie žmonės savo viduje turėdami pakantumą, supratimą, draugiškumą, kito priėmimą, pagarbą, ne visada tai atskleidžia kitiems, todėl kartais reikia turėti simbolinį raktą, kuriuo galime atrakinti žmogaus vidinį pasaulį ir padėti atsiskleisti šioms žmogaus savybėms.

Ir nesvarbu koks tas RAKTAS, medinis, popierinis, metalinis – svarbiausia, kad jis būtų prasmingai naudojamas ir pasiektų tikslą – IŠ ŠIRDIES Į ŠIRDĮ!

Kuo anksčiau mokiniai supras ir žinos tolerancijos žodžio reikšmę, tuo daugiau tolerancijos bus mūsų visuomenėje.

Socialinė pedagogė Vilma Titienė