Paskaita penktokams „Kad mokslai nekenktų sveikatai“

Vasario mėnesį 5a klasės mokiniai dalyvavo paskaitoje „Kad mokslai nekenktų sveikatai“, kurią skaitė Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Audronė Dvelienė, bei kartu su auklėtoja Jolanta Baltaragiene sudalyvavo akcijoje „Būk matomas“.

Sveikatos priežiūros specialistė A. Dvelienė supažindino penktokus su saugaus darbo pamokose sąlygomis. Buvo rodoma kaip reikia taisyklingai sėdėti pamokų metu, nešioti kuprines, kad nekenktume laikysenai bei nežalotume savo sveikatos. Kokio atstumo laikytis skaitant knygas, rašant, kad nevargintume akių. Mokėsi atlikti pratimus pavargusioms akims pailsinti.

Penktokams buvo dar kartelį priminta apie atšvaitų svarbą tamsiu paros metu. Visuomenės sveikatos priežiūros specialistės surengė akciją „Būk matomas“ ir kiekvienam mokinukui padovanojo po atšvaitą – žibintuvėlį. Kartu su auklėtoja mokiniai atliko bandymus, kada labiau yra matomi tamsoje. Vyko įdomi diskusija, dalijimasis asmenine patirtimi.

Mokiniai įgijo naudingų žinių, kurios padės jausti didesnę atsakomybę rūpinantis savo sveikata, bei saugant save ir kitus kelyje.

Spec. pedagogė Jolanta Baltaragienė