Edukacinis projektas ,,Kultūrų ratas‘‘ startuoja

Pradinių klasių mokytojos Ilona Volungevičienė ir Vaida Norvaišienė su pradinukais  pradeda įgyvendinti respublikinį projektą ,, Kultūrų ratas‘‘. Joms į pagalbą atskubėjo rusų kalbos mokytoja Elida Cibulskienė su IV gimnazinės klasės mokiniais, kurie jau septintus metus mokosi rusų kalbos. Šio projekto tikslas- ugdyti tautinę savimonę ir tautinę  toleranciją, supažindinti su rusų tautos savitumu, tradicijomis, ugdyti bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius vartojant kitos tautos kalbą.

Lapkričio 17 dieną  3a ir  4b klasės mokiniai buvo sukviesti į netradicinę rusų kalbos pamokėlę, kurią vedė IV gimnazinės klasės mokiniai.

Netradicinės pamokėlės metu pradinukai susipažino su abėcėle, išmoko eilėraštuką rusų kalba, skaičiavo, spalvino Matriošką, įvardino rusiškų animacinių filmukų herojus. Smagu buvo dainuoti ir šokti Čiunga čianga dainelę. O labiausiai pradinukus nustebino šeštos klasės mokiniai, kurie  grojo gitaromis ir dainavo krokodilo Genos gimtadienio dainelę. Už darbą buvo atlyginta – visi gavo medalius, rusišką abėcėlę ir nacionalinę lėlę spalvinimui. Tačiau  svarbiausia dovana – gera nuotaika ir pirmoji pažintis su kitos šalies kultūra!

Rusų kalbos mokytoja Elida Cibulskienė