Renginys SWITCH! : verslo sėkmės istorijos ir naujausios technologijos gyvai

Antradienio rytą keliuose, vedančiuose į “Žalgirio” areną susidarė jaunimo spūstys. Tūkstančiai moksleivių iš Kauno ir kitų Lietuvos miestų pamokas išmainė į didžiausią Baltijos šalyse moderniųjų technologijų ir verslumo renginį “Switch!”. Į šį renginį išsiruošė ir mūsų gimnazijos II – IV klasių moksleivių komanda, lydima mokytojų Virginijos Giedrienės ir Astos Valuntienės.

“Svarbiausia jaunimui suprasti, kad pasaulis keičiasi. Dabar reikia protingų žmonių, žinančių kaip programuoti ir dirbti su naujausiomis technologijomis, – “Switch!” tikslus akcentavo renginio sumanytojas, Europos Parlamento narys Antanas Guoga.

Trečius metus vykstantį renginį organizatoriai suskirstė dalimis. Profesionalų zonoje verslo gigantai diskutavo apie kibernetinį saugumą, privatumą ir prekybą elektroninėje erdvėje. “Minecraft Gigafactory” projekto organizatoriai smalsiausiuosius perkėlė į laiką, kai šalies gatvėmis riedės tik elektromobiliai. Apie skaitmeninės rinkos galimybes finansinių paslaugų teikėjams kalbėjo Lietuvos banko valdybos ir “Swedbank” atstovai. Būriai jaunuolių knibždėjo  “Cool&Crazy” technologijų erdvėje ir technologijų pabėgimo kambaryje. Čia lankytojai galėjo išbandyti skrydį parasparniu virtualioje realybėje, drono valdymą. Be to, nestigo ir norinčiųjų stebėti robotų kovas. Smalsuoliai užgulė stalą su 3D spausdintuvu. Mokslo mugė, apsisprendimo kryžkelėje stovinčius jaunuolius supažindino su studijų programomis, atveriančiomis naujus horizontus į informacines technologijas ir verslumą.

„Mastercard“, „Facebook“, „Google“, „Nasdaq“ , „Netflix“, – tai vos keletas visame pasaulyje atpažįstamų įmonių, kurių atstovai savo įžvalgomis dalijosi Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusiame renginyje.

Mokytojai ir švietimo atstovai buvo pakviesti pasiklausyti diskusijų apie švietimo reformą, įgūdžius ateities darbams, technologijų taikymą ugdymo programose ir kitas temas.

Arenoje besisukę mūsų gimnazijos mokiniai neslėpė, kad toks renginys buvo ne tik puiki proga atitrūkti nuo pamokų, bet ir neįkainojama proga papildyti žinių bagažą, vieniems – praktinėmis, kitiems – teorinėmis žiniomis. Štai keletas jų atsiliepimų apie “Switch!”:

Indrė

„Switch’e sužavėjo paroda, kur buvo gausu naujausių technologijų prietaisų, kurie stebino savo funkcijomis bei išvaizda. Taip pat įsiminė jaunų, daug pasiekusių žmonių paskaitos apie šiuolaikinį verlsą, dirbtinį intelektą.”

Džiudita

„Patiko paskaita apie dirbtinį intelektą ir bitcoinus,kadangi sužinojau daugiau apie tokias valiutas. Taip pat patiko vykusi universitetų mugė,kurioje universitetai parodė daug naujų išmaniųjų funkcijų.“

Elvinas

„Nors aš beveik nieko naujo nesužinojau, bet renginys buvo jaukus ir įdomus. Laukiant paskaitų laikas nenuilgo, nes salė buvo kupina įvairiausių užsiėmimų ir žaidimų.“

Aira

„Labiausiai įsiminė paskaita apie startuolius, labai patiko auštųjų mokyklų demonstruojamos technologijos.“

Mokytoja Virginija Giedrienė