Piešinių konkursas ,,Aš ugniagesys“

Gegužės 4-ąją, kaip ir kasmet, šalies ugniagesiai gelbėtojai mini šv. Florijono – ugniagesių globėjo dieną. Pasakojama, kad Šv. Florijonas buvo romėnų karys, atsivertęs į krikščionybę ir už tai nukankintas apie 304-uosius metus Šv. Florijonas garsėjo stebuklingai vienu kibiru vandens užgesinęs degantį namą. Taigi, kiekvienais metais, gegužės 4-ąją, visoje šalyje aukojamos Šv. Mišios už ugniagesius, rengiamos šventinės rikiuotės, iškilminguose minėjimuose nusipelniusiems ugniagesiams įteikiami apdovanojimai ir padėkos.

Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Pasvalio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyris ir Pasvalio rajono savivaldybės administracijos švietimo ir sporto skyrius organizavo piešinių konkursą ,,Aš ugniagesys“. Piešinių tema- kaip mes matome ugniagesius, gaisrų prevencija.  Konkurse galėjo dalyvauti 3-4 klasių mokiniai. Tad nieko nelaukę trečiokai piešė ir tobulino savo darbus per dailės pamokas.  Tvarkingi ir išbaigti, bei atitinkantys temą piešiniai eksponuojami Pasvalio M. Katiliškio bibliotekoje.

Gegužės 22 d.  mus aplankė  priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojas.  Konkurso dalyviams  buvo įteikti diplomai ir saldūs prizai, pravesta pamoka apie saugų elgesį su ugnimi.  Primintas saugus elgesys prie vandens telkinių vasaros atostogų metu. Visiems dar kartą buvo priminta kaip iškviesti pagalbą bendruoju  pagalbos numeriu 112. Tad reikia tikėtis, kad puikiai išmokta pamoka pravers vasaros atostogų metu iškylaujant ir pramogaujant bei aktyviai leidžiant laisvalaikį.

Gegužės 26 d. vykome į priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą Pasvalyje kur iš arčiau susipažinome su ugniagesio profesija. Visiems labai patiko pasakojimas apie gelbėtojų darbą, bet ypač smagu buvo pasėdėti didelėse mašinose, pasimatuoti rūbus, susipažinti su įvairiomis priemonėmis ir įrankiais naudojamais gaisro metu. Trečiokai suprato, koks svarbus ir atsakingas yra ugniagesio darbas.

Pradinio ugdymo mokytoja Lina Žukauskienė