Gudručių klubo diena stovykloje „Prie Mažupės“

Vaikų vasaros ir poilsio stovykloje „Prie Mažupės“ atostogaujantys 1-5 klasių mokiniai užsiima įvairiomis veiklomis. Birželio 12 dieną matematikos ir informatikos mokytojai V. Vasilevičiūtė, J. Petraitienė ir A. Jonušauskas suorganizavo „Gudručių“ klubo dieną. Kadangi rimtos matematinės užduotys daugumai nusibodę per mokslo metus, todėl mokytojai parinko įvairių matematinių žaidimų. Mokiniai pasiskirstė į dvi komandas:-„Liūtų“ ( Renatas, Viktorija, Augustinas, Skaistė, Renata, Rokas, Eglė, Rokas) ir „Pumų“ ( Mantvilė, Vakaris, Faustina, Ričardas, Laimutis, Austėja, Dominykas). Komandos pirmiausia išsirinko kapitonus, piešė emblemas. O tada jau prasidėjo tikros matematinės varžybos. Skaičiavimo mintinai bei žodžių ir veiksmų koordinacijos įgūdžius patikrino matematinis žaidimas su kamuoliu. Po to mokiniai rungėsi, kurie surinks daugiau taškų užrištomis akimis padėdami figūrą į taikinį. Tikrinome kapitonų pastabumą ieškant piešinyje išsimėčiusių skaičių nuo1 iki 35. Tuo tarpu komandos varžėsi, kuri tik iš skaičių nupieš gražesnį  žmogeliuką. Paskui dalyviai skaičiavo, kiek duotuose brėžiniuose yra trikampių.

Kitai užduočiai komandų nariai gavo po popieriaus lapą, o kapitonai, nerodydami piešinio, turėjo suprantamai paaiškinti kiekvienam komandos nariui kur ir kaip jis turi padėti lapą. Pasirodė, kad tai nėra lengva. Nė vienai komandai nepavyko tiksliai atlikti užduoties. Paskui tą pačią užduotį atlikome, pakeitę žaidimo taisykles: kuri komanda greičiau sudėlios lapus, žiūrėdama į brėžinį.

Daug emocijų ir azarto sukėlė žaidimas su kortelėmis: Mokiniams buvo išdalintos kortelės su skaitmenimis. Vadovas rašė veiksmus lentoje, o mokiniai turėjo suskaičiuoti ir  atbėgti po du su atsakymais (dviženkliais skaičiais) prieš klasę. Po to sekė pastabumo ir vikrumo estafetė: „Suskaičiuok iki 15“, tada žaidimas „Trys, trylika, trisdešimt“ ir pabaigoje – „Skaičiuok ir spalvink“.

Po dviejų emocijų ir azarto kupinų valandų mokytoja V. Vasilevičiūtė paskelbė rezultatus: „Liūtai“ pelnė 50 taškų, tačiau gavo 3 baudos taškus! Surinkusi 49 taškus laimėjo „Pumos“ komanda.  Abiejų komandų nariai buvo apdovanoti saldžiais prizais.

Mokytoja. Janina Petraitienė