Šauniausių gimnazijos mokinių šventė

Jau trečią kartą mūsų gimnazija organizavo Šauniausių mokinių šventę. Šiemet ji buvo ypatinga tuo, kad renginys vyko ne mūsų aktų salėje, o Joniškėlio kultūros namuose. Salė buvo pilnutėlė. Renginio vedėjai visus nuteikė taip, kad  kiekvienas iš mūsų esame savaip šaunūs: puikūs sportininkai, dainininkai, mėgstame muziką, dailę ir t.t.

Ną, o šių metų šauniausiojo klasės mokinio vardą pelnė tie, kurie ne tik gerai mokėsi, bet ir dalyvavo įvairiose olimpiadose bei konkursuose, buvo aktyvūs gimnazijos ir savo kaimo bendruomenės gyvenime, pasižymėjo geru elgesiu.

Šventė prasidėjo literatūrine kompozicija ,,Bėk, vaike“.

Paskui gimnazijos direktorius Almantas Kanapeckas pasveikino visus susirinkusiuosius: mokytojus, mokinius bei jų tėvelius, Joniškėlio bendruomenės narius.

Tada jau buvo pristatomi šauniausi mokiniai. Tokių šaunuolių šiemet buvo net dvidešimt:

Žemyna Stanislovaitytė  1a kl., Austėja Židonytė 1b kl., Saulė Jurevičiūtė 2a kl., Matas Vilimas 3a kl., Astijus Norvaiša 3b kl., Nojus Smalskis 4a kl., Deimantas Diringis 5a kl., Jokūbas Jurgaitis 5b kl., Rugilė Černiauskaitė 6a kl., Mikas Mažeika 6b kl., Silvija Obakevičiūtė 7a kl., Faustas Vaičiulis 7b kl., Arimantė Aleliūnaitė 8a kl., Airidas Reifas Ia kl., Gabrielė Šimoliūnaitė Ib kl., Eligijus Šakarnis IIa kl., Kasparas Mackevičius IIb kl., Estela Čirlytė IIIa kl., Augustė Jurgaitytė IIIb kl., Aurelija Jankauskaitė IVa kl.

Sveikinimai tęsėsi su gražiais muzikiniais intarpais. Dideliame ekrane buvo demonstruojamos šauniausiųjų nuotraukos, atskleidžiančios, ką kiekvienas iš jų labiausiai mėgsta veikti, kuo užsiima, kuo domisi. Dar įdomu tai, kad šauniausius mokinius pristatė, nepagailėjo gražių (kartais šmaikščių) žodžių jų bendraklasiai ar klasių vadovai. Buvo smalsu išgirsti jų nuomonę apie savąjį ,,švyturėlį“. Šauniausius mokinius pasveikino ir jų draugai.

Įvairūs buvo muzikos kūriniai, kuriuos nuoširdžiai atliko Joniškėlio vaikų pop choras ,,Vieversėliai“ (vadovė Nijolė Stepulienė), gimnazijos pradinių klasių mokinių choras (vadovai Roma Kanapeckienė ir Giedrius Gumbelevičius), jaunieji gitaristai (vadovas Giedrius Gumbelevičius), Jūratė, Meda ir Rytis, vokalinis moterų ansamblis (vadovė Jolanta Giedraitienė) bei Joniškėlio kultūros namų ansamblis , vadovaujamas Nijolės Stepulienės.

Taigi, mirgėjo gėlės, švytėjo šypsenos, skambėjo dainos ir gražiausi palinkėjimai tą dieną Joniškėlio kultūros namų salėje. Nors salė buvo sausakimša, kai kuriems žiūrovams teko sėdėti net ant laiptų, tačiau šventė vis tiek buvo smagi ir įdomi.

Tomas Bieliauskas, Jaunius Monstvila, Geraldas Mažylis  (7b klasės mokiniai)