Lapkričio 17-oji-Tarptautinė nerūkymo diena

Kiekvienais metais trečiąjį lapkričio ketvirtadienį minima Tarptautinė nerūkymo diena yra gera proga atkreipti rūkančiųjų dėmesį į galimybę atsisakyti rūkymo savo sveikatos labui.

Šią dieną vyresnių klasių mokiniai kartu su dailės mokytoja Laisvute Razmiene piešė antireklaminius „STOP rūkymui“plakatėlius, kuriuos vėliau iškabino gimnazijos foje.

Kūno kultūros mokytoja Danguolė Venckuvienė 3a, 3b ir 4 klasių mokinukams organizavo sportines varžybas „Sveikame kūne-sveika siela“.Nugalėtojais tapo 3b klasės mokiniai.

Labai aktyvi buvo gimnazijos mokinių taryba, kuri tą dieną pasisiūlė 3-ią pamoką prasmingai praleisti su 1-4 klasių mokinukais. IVa klasės mokinė Loreta Balnionytė paruošė skaidres apie rūkymo žalą, pasekmes. Pradinukams skaidres pristatė, rodė filmukus, žaidė žaidimus Ugnė Čepauskaitė(IIIa), Jogilė Rimkevičiūtė (IIIb), Domantė Strigockytė (IIIb), Gabija Špokevičiūtė (IIIb), Augustė Jurgaitytė (IIIb), Lidija Šimoliūnaitė (IIIb), Andrėja Jasunaitė (IIIa), Rustė Kondrotaitė (IIIa), Virmantas Dokšas (IVa), Aurelija Jankauskaitė (IVa), Kristina Sakalytė (IIa) ir  Estela Čirlytė (IIIa).

5-8, I-IV klasių mokiniai kartu su klasių vadovais peržiūrėjo ir aptarė paruoštas skaidres „Elektroninės cigaretės: reklama, moksliniai tyrimai, atsakomybė“.

I-II klasių mokiniai dalyvavo susitikime su Pasvalio Vaikų ir jaunimo sveikatos priežiūros specialiste Simona Pyragyte, Pasvalio bendruomenės pareigūnais Gintare Bačiūrinaite ir Viktoru Doda bei karatė kyokushin klubo „Kahuido“ vadovu Gintaru Kazilioniu ir to paties klubo nariu Deividu Varnu. Mokiniai išklausė pranešimus: „Savivertė. Žalingi įpročiai“, „LR tabako, alkoholio ir kitų psichotropinių medžiagų kontrolės įstaymai. Administracinė ir baudžiamoji atsakomybė“. Policijos pareigūnai atsivežė ir pristatė policijoje naudojamus ginklus, neparšaunamą liemenę, antrankius. Mokiniai labai susidomėję klausėsi, uždavinėjo  klausimus karatė klubo vadovui Gintarui Kazilioniui, kuris tvirtino, kad tik prasmingai, sportuojant praleistas laisvalaikis vaikinus ir merginas daro įdomiais, gražiais, protingais,valingais jaunuoliais. Vadovas Gintaras kartu su to paties klubo nariu Deividu parodė keletą karatė pamokų, o taip pat aptarė ir atsakomybę, norinčiam lankyti karatė užsiėmimus.

 

Socialinė pedagogė Vilma Titienė