Trispalvės nešimo šventė

Įspūdingas Pasvalio miesto šventės renginys rugsėjo 17 dieną – ilgiausios Trispalvės nešimo akcija, prie kurios prisidėjo tūkstančiai.žmonių, nepaliko abejingų  ir mūsų gimnazijos mokinių bei  mokytojų. Šventinę šeštadienio popietę visi rinkosi, kad  galėtų savo širdimis ir jausmais išreikšti ištikimybę  ir meilę gimtajam kraštui. Štai kai kurių gimnazijos mokinių įspūdžiai apie šį išskirtinį įvykį:

Mano didžiausias įspūdis buvo toks, kad nešdamas  Lietuvos vėliavą pasijutau tikru lietuviu. Prisiminiau, kaip lietuviai gynė televizijos bokštą plikomis rankomis, kaip buvome pripažinti nepriklausoma Lietuva, laimėjome Žalgirio mūšį… Ir, kad teko nešti ilgiausią Lietuvoje mūsų Tėvynės vėliavą.

Kasparas M., IIb

 

Jūra tai banguoja, tai vėl įsitempia – mūsų jūra – atsirado Pasvalyje. Buvau paėmęs už geltonos – pačios nekalčiausios spalvos. Padariau rekordą – Lietuvos rekordą. Didinga Trispalvė – bangos ir jūra…

Lukas J., IIb

 

Nešėme pačią ilgiausią Lietuvos vėliavą ( 1055,51 m.). Kai paėmiau į rankas tūkstančių žmonių nešamą  Trispalvę, jaučiausi tiesiog laimingas ir atlikęs vieną gerą darbą Lietuvai.

Dominykas Ž., IIIb

 

Dalyvaudama toje akcijoje džiaugiausi, kad susirinko daug žmonių  nešti vėliavą.  Visi plačiai šypsojosi, buvo laimingi. Apėmė  toks jausmas, kad stovėčiau Baltijos kelyje, kaip senais laikais. Ir nors aš Baltijos kelyje nebuvau, bet jaučiau tokią šilumą…

Eglė S., IIIa

 

 

Mes nešėme vieno kilometro ilgio vėliavą. Maži vaikai landžiojo po vėliava ir lakstė. Ir aš buvau palindęs…

Svajūnas O., IIb

Man paliko labai didelį įspūdį tokia ilga vėliava. Nors teko eiti toli, bet net nepavargau. Buvo labai linksma dalyvauti tokiame renginyje.

Augustina G., 6b

 

Buvo labai daug žmonių ir pramogų, daug mokytojų ir draugų, kai nešėme vėliavą. Muzika grojo ir buvo linksma.

Vaidas R.,  6b

 

Mano didžiausias  įspūdis, kad ji tokia didžiulė! Nei pradžios, nei pabaigos nemačiau!

Benas K., 6b

 

Fotografavo Dominykas Želvys IIIb kl.