Išvyka į Anykščius

Gražų birželio 2-osios rytą  pirmos ir antros klasės mokiniai susiruošė į kelionę. Pradinukai nusprendė susipažinti su Anykščių krašto lankytinomis vietomis. Pirmiausia atvykome prie Puntuko akmens. Vaikai nustebę apžiūrinėjo didžiulį riedulį, ant kurio niekaip nesisekė užlipti. Paskui patraukėme Medžių lajų taku –  300 metrų ilgio plieno ir betono konstrukcijų turistiniu objektu, skirtu pažinti, tyrinėti ir grožėtis Anykščių šilelyje augančia Lietuvos dendroflora.  Ne visiems buvo įveikiamas tako pabaigoje pastatytas 35 metrų aukščio apžvalgos bokštas, į kurį patenkama tik laipteliais. Lipant į bokštą, dėl jo aukščio ir metalinių konstrukcijų, buvo juntamas svyravimas. Užlipus, nuo jo atsivėrė vaizdas į Anykščių šilelį ir Šventosios upę, o tolumoje pamatėme ir aukščiausios Lietuvoje Anykščių Šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčios  bokštus.

Labai smalsu buvo klaidžioti labirintų takeliais ir išbandyti savo orientavimosi įgūdžius net trijuose labirintuose.   Kol vieni leido laiką vaikų žaidimo aikštelėse, kiti pasiplaukiojo vandens kamuoliuose ir išmėgino taiklumą šaudykloje.

Nuostabiame Niūronių sodžiaus gamtos kampelyje jau laukė iškūrenta krosnis ir šeimininkė, kuris mokino kepti ruginę duonelę. Ši edukacinė programa “Duonos kepimas”, supažindinti su lietuvių papročiais ir tradicijomis, senąja žemdirbio buitimi bei ruginės duonos kepimo paslaptimis Anykščiuose, buvo įdomi ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Aukštaitiškoje gryčioje apžiūrėjome duonkepę krosnį, klausėme pasakojamo apie rugių sėjimą, kūlimą, malimą, miltų sijojimą, duonos užmaišymą. Mokiniai patys formavo duonos kepalėlį. Kol duonelė kepė, vaikai kieme žaidė įvairius senovinius žaidimus.

Arklio muziejuje apžiūrėjome ekspozicijas, klausėmės gidės pasakojimo apie arklį, padargus, karybos istoriją.

Paskutinė išvykos stotelė –  ant Kalitos kalno esanti vasaros rogučių trasa. Tai – vienintelis toks atrakcionas Lietuvoje, viliojantis nusileisti linksmaisiais kalneliais ir pajusti naujas bei netikėtas emocijas. Ne visiems užteko drąsos leistis 500 metrų ilgio vasaros rogučių trasa, kurioje yra 5 posūkiai, tramplinas ir kilpa. Galėjome skrieti net iki 40 km/h greičiu…

Diena buvo pilna įspūdžių ir emocijų!

Pradinių klasių mokytojos L. Žukauskienė, V. Norvaišienė