,,Draugiškiausia klasė 2015’’ kultūrinėje- pažintinėje kelionėje

Paprašius žmogų apibūdinti save, paprastai jis nepraleidžia progos panaudoti žodį “draugiškumas”, nors dažnas nė karto nepagalvojo, kas yra tas  “draugiškumas”.
Per vieną pamoką išgirdau, jog mūsų Ib klasė  pelnė ,,Draugiškiausios klasės 2015’’ titulą. Na, ir tada sumaniau paklausti savo auklėtinių, kaip jie mano, kas yra “draugiškumas”. Atsakymai visų buvo panašūs:
“Draugiškumas – tai dviejų žmonių  vienas kito išklausymas, supratimas, pagalba, pagarba.”
“Kai žmonės pasitiki vieni kitais.”
“Draugiškumas yra tuomet, kai padedame vieni kitiems. Kai patari, kaip elgtis geriau, nors žmogus tau ir nepatinka.”
“Kai padedi tam, kuris prašo pagalbos.”
“Draugiškas yra tas, kuris duoda nusirašyti namų darbus.”
“Kai padedi žmogui, paremi, kai jam nieko negaila.”
“Kai esi tolerantiškas visų žmonių atžvilgiu, kai priimi žmogų tokį, koks jis yra, nors ir ne visus mėgsti vienodai. Elgimasis taip, kaip norėtumei, kad kiti elgtųsi su tavimi.
Kad ir kaip bebūtų,  “draugiškume” telpa vienybė bei tolerancija, ko gero, daugiau nei pasakymas “eik toli toli” paprašius pagalbos, nesavanaudiškumas ir pagarba.
Už šį apdovanojimą turėjome galimybę aplankyti Kauną: IX fortą, botanikos sodą, pilį. Už dalyvavimą ir puikų pasirodymą respublikiniame aplinkosaugos projekte  (ats. mokytoja R.Karpavičienė) turėjome galimybę nemokamai nueiti į kiną ir dar kartą visiems įrodyti, kokie mes draugiški ir veiklūs. Jei norime būti draugiški, jei jau tvirtiname tokie esą, nenuvilkime tų, kurie tiki draugystės galia.

Akimirkos iš kelionės

Ib klasės auklėtoja Elida Cibulskienė