Pradinių klasių mokinių dailės ir technologijų diena “Mozaika”

Kiekvienų metų pavasarį į vis kitą Pasvalio raj. mokyklą suguža didelis būrys mėgstančių piešti pradinukų iš viso rajono. Taip nutiko ir šiemet. Gegužės 15d. Lėvens mokykloje įvyko pradinių klasių mokinių dailės ir technologijų diena “Mozaika”. Linksma dainele apie vabaliuką Joną susirinkusiuosius pasveikino Lėvens mokyklos dainorėliai. Neilgai trukus buvo paskelbta darbo tema “Mano miestas”. Savo mintis vaikai galėjo išreikšti pasirinktomis priemonėmis: piešti, lipdyti, klijuoti… Čiupę piešimo lapus ir dažus pradinukai išsisklaidė po visą vidinį kiemelį: vieni susėdo ant kėdžių, kiti sugriuvo ant žolės, dar kiti ant suolų.

Dirbti buvo sunku, nes stiprus ir šaltokas vėjas vis taikėsi  iš rankų išplėšti popieriaus lapą, aplink akis taršė plaukus. Tačiau noras kurti buvo stipresnis, ir po pusantros valandos spalvoti piešiniai kabėjo ant mokyklos tvoros, tad pro šalį einantys žmonės galėjo pasigrožėti jaunųjų dailininkų darbais.

Sakoma, kad dėl grožio ir  dėl skonio nesiginčijama, bet visiems dalyviams norėjosi žinoti, kas gi tie patys pačiausi dailininkai, tad vertinimo komisijai teko itin sunkus darbas – išrinkti 10 laureatų.

Iš mūsų gimnazijos važiavo 11 pradinukų ir dar du iš Mikoliškio skyriaus. Mikoliškietis Modestas Morkevičius 4kl. mokinys tapo ir laureatu. Sveikiname Modestą!

Visiems dalyviams buvo įteiktos padėkos ir margas pieštukas atminčiai.

Mokytoja D. Maslenikovienė