Jubiliejinis koncertas

Muzika – tai Dievo pasiuntinys, atsiųstas judinti švelniausias ir geriausias mūsų sielos stygas, raminti širdis, suvargusias gyvenimo rūpesčiuose, guiti iš jų melus, nedorybes, pavydus, neapykantas. – Mikalojus Konstantinas Čiurlionis.

Įprastai šeštadieniais gimnazija būna tyli ir tuščia. Tačiau tik ne vasario 6-ąją. Tądien mokykla atgijo – koridoriumi į aktų salę skubėjo šventiškai pasipuošę, gėlėmis nešini žmonės. Kyla klausimas – kodėl? Juk tai eilinė mėnesio diena. Tačiau tokia ji ne visiems. Neeiline ji tapo mūsų gimnazijos muzikos mokytojai Jolantai Giedratienei, tą dieną surengusiai jubiliejinį koncertą.
Atvykę svečiai galėjo pasijusti tarsi sėdėtų ne aktų, o kokioje nors pobūvių salėje, nes visą renginį stebėjo jaukiai, nedidelėmis kompanijomis įsitaisę prie gražiai serviruotų stalų. O šventinę nuotaiką tik dar labiau sustiprino plazdenančios žvakių liepsnelės.
Renginį vedė Vaida Garnytė. Ji susirinkusiems artimiesiems, kolegoms ir draugams papasakojo apie Jolantos vaikystę, mokslus, pomėgius, pristatinėjo atliekamus kūrinius. O pastarųjų skambėjo tikrai nemažai.
Pirmoji nuskambėjusi daina buvo „Lopšinė“ iš kino filmo „Ilga kelionė per kopas“, kurią atliko mažoji Jolantos dukrelė Egidija. Prie jos vėliau prisijungė ir mama.
Kitą dainą Jolanta atliko kartu su Nijole Stepuliene. Tai buvo daina „Būna dienų lyg tyčia“.
Vyriausioji duktė Paulina atliko donos Reginos ariją iš operos „Kristijonas“.
Mamą sveikino ir jaunesnioji Kotryna, padainavusi dainą „Su daina ir šypsena“.
Pati Jolanta savo skambiu balsu susirinkusiųjų širdis virpino atlikdama net kelis kūrinius: A. Raudonikio„Švelnumas“, Rinaldo ariją iš Hendelio operos “Rinaldo“ ir neapolietišką dainą „Funikuli funikulia“.
Šios šventės metu be pavienių atlikėjų skambėjo ir įvairių ansamblių atliekami kūriniai: pradinukai dainavo grupės „Olialia“ dainelę „Jūra mėlynakė“, dainingų merginų ansamblis „Pagyvenęs jaunimėlis“ atliko A.Giniočio „Antelė“, L.Veberio „Pije Jesus“ iš Rekviem, mokytojų ansamblis dainavo bardų dainas „Žalia žalia“ir „Lietus“.
Kad ir kaip smagu būna, tačiau viskas anksčiau ar vėliau baigiasi. Šią šventę vainikavo visų svečių ir dalyvių kartu atliekama daina „Visi kartu“.
Po koncerto dar ilgai netilo nuoširdžiausi sveikinimai ir geriausi linkėjimai Jolantai, į didžiulę puokštę gulė gražiausios gėlės.
Žmonių žingsnių aidas mokyklos koridoriuose pamažu nutilo, balsai išsisklaidė, o patys gražiausi prisiminimai nugulė atmintyje ir išbus ten dar ilgai ilgai….

Kolegė ir draugė Darija Maslenikovienė