Draugystės tiltas

Lapkričio 26d. Pasvalio kultūros centrę buvo surengtas renginys „Draugystės tiltas“. Šventės sumanytojos – Pasvalio Švietimo pagalbos tarnybos specialistų komanda.
Į šventę atvyko 11 komandų, kurias sudarė 5-8 klasių mokiniai iš mūsų rajono mokyklų. Iš mūsų gimnazijos dalyvavo penki 5-7 klasių mokiniai ir dvi pagalbos mokiniui specialistės.
Renginio tikslas − skatinti draugiškumą, kūrybiškumą ir saviraišką, mokyti(s) komandinio darbo, kurti bendrumą ir pasitikėjimą, ugdyti toleranciją ir linksmai paminėti Draugo dieną.
Šventę vedė Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos mokiniai. Susirinkusieji įdėmiai klausėsi jų inscenizuotos pasakos apie švelniukus. Buvo akcentuota, kad šilumos, gerumo, meilės, tolerancijos, pagalbos vienas kitam niekada nebūna ir nebus per daug. Gimnazistai visiems dovanojo pagamintus švelniukus ir kvietė dalintis gerumu, sakyti vienas kitam gerus žodžius ir palinkėjimus. Visi mokiniai ir mokytojoai vienas kitam rišo švelniukus ir sakė gražius palinkėjimus.
Kiekviena komanda su savimi į šventę atsivežė ir savo pagamintą įsivaizduojamą draugystės simbolį. Viena komanda pristatė Draugystės kišenę, kita − iškepė Draugystės tortą, o mūsų komanda atsivežė „užaugintą“ draugystės medį. Kitų komandų mokinukai Draugystei parašė eiles, jas deklamavo, sakė vienas kitam gerumo žodžius, dainavo. Buvo ir tokių, kurie prisipažino, kad draugų susirasti padeda internetas ir ragino saugiai jame naršyti.
Renginį vainikavo visų mokinių rankyčių antspaudai ant simbolinio popierinio tilto, nusidriekusio per visą salę ir pavadinto – DRAUGYSTE.
Renginį užbaigė padėkos, saldžios dovanos ir bendra draugystės nuotrauka.

Pagalbos mokiniui specialistės S. Uzėlė ir J. Baltaragienė