Sportiška “Savaitė be patyčių”

Kovo 23-27 dienomis visoje Lietuvoje vyko „Vaikų linijos“ organizuojama „Savaitė BE PATYČIŲ“. Joje aktyviai dalyvavo ir Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos bendruomenė. Abejingų nebuvo. Visi noriai prisijungė prie organizuojamų gimnazijoje renginių, kuriais buvo siekiama neleisti pamiršti apie tai, kas yra draugiškas ir pagarbus bendravimas bei kodėl yra taip svarbu ugdyti tarpusavyje toleranciją jau nuo pat mažens.
Nepalikta nuošaly buvo ir sportinė veikla. Visą savaitę, per kūno kultūros pamokas vyko įvairios sportinės varžybos ,,Sportui – TAIP, patyčioms – NE“. Jų metu įvairių klasių mokiniai rungtyniavo įvairiose sporto estafetėse, žaidė tinklinį, lėkščiasvydį, jėgas išbandė ant neįprastų šaškių lentų.
Na, o visiems didžiulį įspūdį paliko “Krepšinio žvaigždžių diena”. Šią dieną vyko atkaklios krepšinio varžybos tarp gimnazijos III klasės merginų ir Pasvalio policijos pareigūnių. Nugalėtojų taurė atiteko pareigūnėms, 1 tašku laimėjusioms rungtynes rezultatu 22:23.
Džiugu, kad „Savaitė BE PATYČIŲ“ skatino vaikus bendrauti draugiškai ir rodyti pagarbą vieni kitiems. Visi pastebėjom – kad ir mes, mokytojai, ir vaikai galime padaryti dieną nuostabią, tik kiekvienas savaip – po mažą žingsnelį prisidėdami prie gerumo.

Kūno kultūros mokytoja metodininkė Danguolė Venckuvienė