Sveikiname!

Sveikiname rajoninio eilėraščių deklamavimo konkurso „Eilės pavasariui“ dalyves!

Kovo 24 d. Pasvalio Svalios pagrindinėje mokykloje vyko eilėraščių deklamavimo konkursas „Eilės pavasariui“. Dalyvavo 31 mokinys iš įvairių Pasvalio rajono mokyklų. Atvykusius jaunuosius skaitovus pasveikino Svalios pagrindinės mokyklos mokiniai, pristatydami mini spektakliuką „Pavasario laiškas“. Mūsų mokyklai atstovavo Miglė Žandaraitė (2a kl.), Austėja Gabalytė (6b kl.), Viktorija Žandaratė (8b kl.) ir Akvilė Gabalytė (Ia (g)kl.). Renginio metu dalyviai ne tik deklamavo eiles, bet ir kūrė pavasariu dvelkiančią gėlių ir margučių puokštę, pažaidė žaidimą, ar gerai pažįsta Lietuvos pievose bei miškuose gyvenančius paukščius. Komisijai teko nelengva užduotis – išrinkti pačius geriausius ir apdovanojimo vertus pasirodymus.
6-9 klasių mokinių grupėje Austėja Gabalytė užėmė II-ąją vietą. Ji išraiškingai padeklamavo ištrauką iš K. Donelaičio poemos „Metai“.
Visoms konkurse dalyvavusioms mokyklų komandoms buvo įteikti padėkos raštai už gražius pasirodymus.
Nuoširdžiai dėkojame Miglei, Viktorijai, Akvilei už puikų pasirodymą, gerą nuotaiką ir ypatingai sveikiname Austėją užėmusią prizinę vietą!
Pagalbos mokiniui specialistės S. Uzėlė ir J. Baltaragienė.