Renginys „GYVENKIME SVEIKAI“

Balandžio 25d. Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijoje 5a klasės mokiniams buvo surengta netradicinė integruota diena „Gyvenkime sveikai“. Tai vienas iš sveikatinimo projekto renginių.

Šią dieną mokiniai rinkosi pasiruošę aktyviai sportinei veiklai. Renginys prasidėjo veiklos pristatymu. Klasė susiskirstė į 4 grupes, rinko kapitonus, galvojo savo komandos pavadinimus, piešė emblemas ant geometrinių figūrų, sprendė kryžiažodį apie sportą.

Po pertraukos visi rinkosi į sporto salę, kur sužinojo testų rezultatus, buvo aptartos dažniausiai pasitaikiusios klaidos, atsakyta į vaikams rūpimus klausimus. Vėliau prasidėjo ,,linksmosios estafetės“ į kurių eigą buvo integruota  matematika, lietuvių kalba, pratimai lavinantys koordinaciją, atmintį, sumanumą.

Per 3 pamoką mokiniai klausėsi paskaitos apie sveiką mitybą. aiškinomės, kaip reikia sveikai maitintis, kas sudaro sveikos mitybos piramidę, ir kokiomis ligomis galima susirgti nesveikai maitinantis. Mokiniai pateikė daug klausimų, aktyviai dalyvavo diskusijoje.

Visiems mokiniams buvo įteikti padėkos raštai už aktyvų dalyvavimą, o komanda nugalėtoja ,,Iluminatis“ gavo ir saldųjį prizą.

 

Kūno kultūros mokytoja                                                        Danguolė Venckuvienė

DSCI0039 DSCI0049 DSCI0060 DSCI0067

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*