Jaunųjų filologų sėkmė

    Žiema – konkursų ir olimpiadų metas visiems. Jaunieji filologai jau dalyvavo trijuose konkursuose rajone. Dar gruodžio mėnesį  gimnazinių klasių mokiniai dalyvavo Pasvalio krašto muziejaus organizuotame konkurse Leonardui ir Eugenijui Matuzevičiams atminti. Geriausiai sekėsi II c klasės mokinei Deimantei Šeškaitei. Ji už originalią kūrybą laimėjo antrąją vietą.

    Epistolinio rašinio konkurse dalyvavę mokiniai šiemet turėjo parašyti kam nors laišką ir įrodyti, koks svarbus žmonėms vanduo. Džiaugiamės, kad 7b klasės mokinės Agnės Norvaišaitės darbas vertinimo komisijai pasirodė vienas iš trijų geriausių rajone, jis išsiųstas į respublikinį konkursą.

    Visą pirmąjį pusmetį keletas trečiokų gimnazistų ruošė darbus jaunųjų filologų konkursui. Rajono komisijai jie pristatė tris tautosakos, vieną kalbos ir vieną publicistikos darbą. Į respublikinį turą išsiųstas Evelinos Plačiukaitės tautosakos darbas ,,Švobiškio krašto istorija“ bei Gretos Gegeckaitės ir Viktorijos Tekutytės kalbos tiriamasis darbas ,,Senieji keiksmai Valdeikių ir Nakiškių kaimuose“. Tautosakos sekcijoje antrąją vietą užėmė Palma Sketerytė, o trečiąją Ramutė Mažeikaitė. Rajono komisija taip pat gerai įvertino ir Tomo Masilionio eseistiką, jam skirta antroji vieta publicistikos ir esė sekcijoje. Taigi šiais metais filologus lydėjo sėkmė.

Agnės Norvaišatės darbą rasite čia.

Tomo Masilionio darbus rasite čia.

Agne
Agnė Norvaišaitė
Deimante
Deimantė Šeškaitė
vienuoliktokai
R. Mažeikaitė, E. Plačiukaitė, G. Gegeckaitė, P. Sketerytė, T. Masilionis

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*