Išvyka į Lietuvos Respublikos Seimą

 Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės gimnazija sulaukė Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų klubo kvietimo dalyvauti susitikime su Nepriklausomybės Akto signatarais istorinėje Seimo Kovo 11-osios Akto salėje. Susitikimas vyko kovo 7-ą, jame dalyvauti teisė buvo suteikta 15 – kai gimnazijos II – III klasių mokinių.

Susitikimui pirmininkavo Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų klubo prezidentė Birutė Valionytė ir Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų klubo kanclerė Irena Andrukaitienė.

Apie Nepriklausomybės atkūrimą, Sąjūdžio veiklą, teisinės, šalies aplinkos apsaugos sistemų kūrimą, tautinę mokyklą, švietimo ir ūkio reformas, Lietuvos valstybės Konstitucijos parengimą ir priėmimą jaunajai kartai papasakojo Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarai Mečys Laurinkus, Jonas Prapiestis, Birutė Valionytė, Irena Andrukaitienė, Egidijus Jarašiūnas, Audrys Rudys.

Renginio dalyvius sveikino Seimo Pirmininkės pavaduotojas Paulius Saudargas ir palinkėjo moksleiviams besąlygiškai mylėti Lietuvą ir savo ateitį sieti su Tėvyne.

Istorines pamokas mokiniai pratęsė lankydamiesi Okupacijų ir laisvės kovų muziejuje, įsikūrusiame buvusiuose KGB rūmuose, kur 50 metų buvo planuojami ir vykdomi sovietų nusikaltimai. Gimnazistus sukrėtė buvusio KGB kalėjimo, mirties nuosprendžių vykdymo ir kitos su sovietų valdžios represijomis susiję patalpos.

Šia įsimintina išvyka gimnazija pradėjo renginius, skirtus Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai.