FizasBioChemis

FizasBioChemis

Paskutinę žiemos dieną į gimnaziją sugūžėjo gausus būrys svečių. Vyko jau 10-asis respublikinis konkursas ,,FizasBioChemis‘‘. Šis konkursas yra projekto ,,Tūkstantmečio mokykla I“ STEAM srities veiklos dalis. Dalyvavo visos tinklaveikos mokyklos. Taip pat atvyko komandos iš Pasvalio, kitų rajonų: Pakruojo, Biržų, Kupiškio, Joniškio ir net Skuodo. Renginį pradėjo šilti buvusių gimnazijos mokinių prisiminimai apie iniciatyvą rengti tokį konkursą, džiaugėsi, kad jis tapo tradicija ir jau švenčia gražų jubiliejų. Konkurso organizatorė Rita Karpavičienė pasveikino visus susirinkusius, pasidžiaugė, kad beveik visi dalyviai jau ne pirmą kartą lankosi mūsų gimnazijoje. Taip pat nuoširdžiai padėkojo prie organizavimo prisidėjusioms mokytojoms: Jolantai Snicorienei, Astai Valančiutei ir Vidai Šleivytei (mokytoja ilgus metus dirbo mūsų gimnazijoje, buvo viena iš iniciatorių, šiuo metu ji dirba Kupiškio r. Subačiaus gimnazijoje) bei Ia klasės mokiniams Vestai Badauskaitei, Tinai Bugaitei ir Evaldui Daubarui.

Renginio svečiai pasveikino gimnazijos bendruomenę ir organizatorius, įteikė padėkos raštus ir atminimo dovanas. Gamtos mokslai nėra patys lengviausi, todėl džiugu, kad vis dar išlieka noro ir entuziazmo telkti šių disciplinų ,,gerbėjų“ bendruomenę. Konkurso formatas per tuos 10 metų nepakito – visų pirma, mokinių komandų laukė trijų dalykų (fizikos, biologijos ir chemijos) užduotys ir kūrybinė veikla. Suskaičiavus taškus prizais apdovanotos šios komandos:

7-8 klasių grupės:

  1. Joniškio Mato Slančiausko progimnazijos komanda ,,Slančiauskas”
  2. Pasvalio Svalios progimnazijos komanda ,,Bioprotonai”
  3. Joniškio Mato Slančiausko gimnazijos komanda ,,Matas”

9-10 klasių grupės:

  1. Pakruojo ,,Atžalyno” gimnazijos komanda;
  2. Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos komanda;
  3. Pakruojo r. Žeimelio gimnazijos komanda.

11-12 klasių grupės:

  1. Joniškio ,,Aušros“ gimnazijos komanda;
  2. Pakruojo ,,Atžalyno“ gimnazijos komanda;
  3. Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos komanda.

Mokiniai atlikdami kūrybines užduotis taip pat buvo labai išradingi. Visi ,,FizaBioChemį“ sveikino gražaus jubiliejaus proga, skyrė nuostabias savos kūrybos dainas, dovanojo įvairiais metodais kurtas atvirutes su linkėjimais.

Stebint sausakimšą aktų salę jaunų, talentingų ir gabių žmonių užlieja itin malonus ir šiltas jausmas, kad įveikęs pandemiją, nuotolinį mokymą, ligas ir kitas negandas ,,FizasBioChemis“ grįžo ten, kur ir gimė. Susidorojęs su visomis kliūtimis, jis tapo dar didesnis ir reikšmingesnis. Todėl lieka tik vienas kelias – ruoštis kitiems metams.

Renginio organizatoriai dėkoja svečiams, visai gimnazijos bendruomenei ir, žinoma, rėmėjams, be kurių sunku būtų įsivaizduoti šį konkursą.

Renginio rėmėjai:

Būk geresnis

Baltas lašas

Simonos Gėlės

AB „Pasvalio Žemtiekimas“

Roneta Nail Art

UGNĖS Grožio NAMAI

UAB ,,Kompeta“

Pasvalio rajono savivaldybės administracijos Joniškėlio miesto seniūnija

Pasvalio miesto savivaldybė Pasvalio švietimo ir sporto skyrius

Renginio partneriai:

Pasvalio rajono savivaldybės Švietimo pagalbos tarnyba

Pasvalio r. laikraštis „Darbas“

Sigutės koldūninė

Jaunųjų žurnalistų klubas

Daugiau nuotraukų rasite gimnazijos Faccebook puslapyje.