Lietuviškos olimpinės mylios bėgimas

Kiekvieną rugsėjį visose Europos Sąjungos šalyse organizuojama Judumo savaitė, kurios tikslas – raginti žmones daugiau judėti, sveikiau gyventi ir sportuoti. Visą savaitę sporto stadione emocijos ir gera nuotaika liejosi per kraštus. Organizuotas Lietuviškos olimpinės mylios bėgimas (1988 m, t. y. 8 stadiono ratai). Bėgimas pareikalavo ir ryžto, ir ištvermės, ir pastangų. Nors ne vienas ir pavargo bebėgdamas, bet smagu buvo visiems dalyvauti ir pasiekti užsibrėžto tikslo – įveikti mylią nesustojus.

Pasirodo, mūsų mokiniai labai ištvermingi ir užsispyrę. Lietuvišką olimpinę mylią nesustodami įveikė net 109 mokiniai! Bėgikai apdovanoti specialiais bėgimo medaliais. Greičiausiai  trasą įveikė Milda Stankutė (6a) – 9 min. 56 s ir Matas Vilimas (IIa) – 7 min. 57 s. Jiems įteikti asmeniniai prizai – ADIDAS kuprinė bei sportiniai bėgimo bateliai.

Net prieš du su puse tūkstančio metų Heladoje ant didžiulės uolos buvo iškalti žodžiai: „ Jeigu nori būti stiprus – bėgiok, jeigu nori būti gražus – bėgiok, jeigu nori būti protingas – bėgiok“. Tad judėjimas – gyvenimo džiaugsmas.

Fizinio ugdymo mokytoja metodininkė – judumo savaitės  organizatorė Danguolė Venckuvienė