Kalbos ugdymo projektas „Seku gražiausią pasaką”

Pasakos – tai puikus būdas lavinti vaikų kūrybiškumą, sakytinę kalbą bei vaizduotę. Jos moko vaikus įvairių vertybių, tokių kaip drąsa, jautrumas, užuojauta. Vaidinant pasakas jie mokosi bendrauti, geriau pažinti save, pasaulį, pajusti kitų norus bei emocijas, ugdyti draugiškus tarpusavio santykius.

Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos ir Narteikių skyriaus 1-4 klasių mokiniai dalyvavo respublikiniame priešmokyklinio amžiaus vaikų ir 1-4 klasių mokinių virtualaus kalbos ugdymo projekte „Seku gražiausią pasaką“. Šio projekto tikslas – ugdyti taisyklingą kalbėjimą, plėsti žodyną ir rišliąją kalbą, lavinti pažintinius procesus, atliekant pasirinktų ir perskaitytų pasakų analizę. Mokiniai ne tik skaitė pasakas, bet ir apibūdino veikėjus, mokėsi nuosekliai atkurti įvykių seką, atpasakojo girdėtas pasakas bei panaudojant įvairias dailės technikas, piešė pasirinktos  gražiausios pasakos piešinį.

Projekto vertinimo komisija mokinių darbus vertino už originalumą, kūrybiškumą ir estetiškumą. Dviejų mūsų gimnazijos mokinių darbai buvo įvertinti diplomais.

Sveikiname Dovydą Žukauską (2 kl.) ir Godą Janušonytę (4a)!

Specialioji pedagogė J. Baltaragienė, logopedė I. Butkuvienė