Ugdymo karjerai veiklos

Kovo 31d. dalis  I-IV klasių gimnazistų dalyvavo „Sumanaus moksleivio akademijos“ Pasvalio inžinerijos eksperimentinės klasės IV veiklų susitikime Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijoje (VDU ŽŪA).

VDU ŽŪA Inžinerijos fakulteto Žemės ūkio inžinerijos ir saugos katedros vedėjas prof. dr. Egidijus Šarauskis ir Mechanikos, energetikos ir biotechnologijų inžinerijos katedros vedėjas prof. dr. Rolandas Bleizgys vaizdžiai ir įtaigiai pasakojo apie sumaniosios inžinerijos sprendimus žemės ūkyje, doc. dr. Antanas Juostas supažindino su kosmoso technologijomis, padedančiomis valdyti žemės ūkio mašinas. Sumanių sprendimų ir agrosektoriaus inovacijų praktiniu pritaikymu moksleiviai netruko įsitikinti lankydami tarptautinę bei didžiausią žemės ūkio parodą Baltijos šalyse „Ką pasėsi… 2023” ir apžiūrėdami UAB „Dojus agro“ stendą.

Taigi, tokie užsiėmimai plečia mokinių akiratį, pamokose įgytas teorines žinias iškelia į naują lygmenį ir svarbiausia – skatina motyvaciją studijuoti universitete.

Anglų kalbos vyr. mokytoja Justina Šimoliūnaitė