Kovas-sąmoningumo mėnuo “BE PATYČIŲ”

Kovo 7-17 dienomis mūsų gimnazijoje buvo organizuojamos ir vykdomos prevencinės veiklos prieš patyčias. Noriai į veiklas įsijugė ir skatino draugiškus tarpusavio santykius vyresnių klasių mokiniai, kurie vedė valandėles/užsiėmimus 1-4, 5, 6 klasių mokiniams, dalino “Vaikų linijos” lankstinukus “Patyčios gali ir turi liautis!”. Mažieji yra dėkingi už draugystę 8a, Ia, Ib  klasių mokiniams: Evaldui D., Airidai Č., Vestai B., Austėjai S., Dominykui Ž., Rokui K., Domui S., Smiltei S., Jovilei Š., Ausmai K., Audronei N., Meidai N. Mokinių tarybos nariai nepamiršo ir mokinių tėvų. 5-8 klasių mokinių tėvams buvo išdalinti “Tėvų linijos” lankstinukai: “Vaikų psichologinis atsparumas: kaip stiprinti”, “Konfliktai: kaip tinkamai juos spręsti”.

Pasvalio r. policijos komisariato Bendruomenės policijos pareigūnė Modesta Bertašiūtė apie patyčias ir smurtą artimoje aplinkoje kalbėjo su 5b, 6a, 7b kl. mokiniais.

I aukšto foje papuošė 5a, 5b, 6a, Ia kasių mokinių kūrybinis darbas “Emocijų medis”, kurį inicijavo socialinė pedagogė metodininkė Vilma Titienė.

Kiekvieno gimnazijos nario prisiimta atsakomybė, sąmoningumas, teigiamos emocijos, draugiškas, mandagus bendravimas ir bendradarbiavimas pamažu išstumia patyčias.