Klimato kaita: Lietuva-gimnazija-aš-kūryba

Aplinkos ministerija spalio 24-30 d. jau ketvirtus metus rengia Klimato savaitę, kuria siekiama atkreipti dėmesį į aktualiausius klimato kaitos klausimus. Pasaulio mokslininkų bendruomenė sutartinai teigia, jog žmonių veikla spartina klimato kaitą bei daugėja įrodymų, jog veiksmų būtina imtis čia ir dabar. Neliko nuošalyje ir mūsų gimnazijos bendruomenė. Spalio 24 d. virš šimtas 7-12 klasių mokinių ir pedagogų dalyvaudami  Nacionaliniame aplinkosaugos egzamine, pradėjo Klimato savaitės renginių gimnazijoje. Į respublikinio konkurso „Žalioji olimpiada“ pusfinalį patekusi mūsų gimnazijos komanda spalio 27 d.  pasitikrino savo žinias.

Patiems mažiesiems edukacines pamokėles su interaktyviomis užduotimis apie klimato kaitą vedė dvyliktokės Augustina ir Rugilė, o 5-8 klasių mokiniams pamokas apie klimato kaitą vedė dešimtokai Nojus  ir Deividas , vienuoliktokai Meda, Jokūbas ir Deimantas.

Lietuvių kalbos ir literatūros pamokose vyresnių klasių mokiniai rašė laiškus , kuriuose dalinosi mintimis apie kiekvieno iš mūsų atsakomybę už tai, kaip keičiasi aplinka ir ką galime padaryti.

Savaitės renginių programą vainikavo kūrybinės I-IV klasių mokinių  komandos, kurios iš  plastikinių maišelių kūrė kompozicijas, perteikiančias mintis apie klimato kaitą.

Chemijos mokytoja Jolanta Snicorienė