„Išvyka į Pasvalį“

Spalio 19 d. 6a klasės gimnazijos mokiniai ir jų klasės vadovė Ernesta Isajevienė dalyvavo įvairiose veiklose Pasvalio mieste. Rytas prasidėjo minint Lietuvos jaunimo metus. Ši graži proga buvo paminėta ąžuoliuko, išauginto iš Stelmužės ąžuolo, pasodinimu Pasvalio ąžuolyne prie sporto mokyklos. Ąžuoliuką pasodinti padėjo Pasvalio rajono savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas, Pasvalio rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos nariai, Pasvalio rajono savivaldybės administracija, Pasvalio atviras jaunimo centras, bei kiti Pasvalio miesto ir rajono mokyklų mokiniai.

Po ąžuoliuko pasodinimo, mokiniai rašė palinkėjimus ant akmenėlių, kurie aptūpė pasodintą ąžuoliuką.

Toliau diena tęsėsi Pasvalio Mariaus Katiliškio bibliotekoje. Ten mokiniai dalyvavo edukacijoje „Pyrago kepimas“. Mokiniai, bendromis jėgomis, iškepė nuostabų varškės pyragą, kuriuo vaišinosi patys ir kiti bibliotekos darbuotojai.

Po edukacijos, mokiniai buvo supažindinti su skirtingomis bibliotekos erdvėmis: Mariaus Katiliškio atminimo edukaciniu kambariu, garso ir vaizdo įrašų studija, garsų ir kvapų kambariu. Taip pat mokiniai turėjo galimybes praktiškai išbandyti įvairius stalo ir kompiuterinius žaidimus, masažinius fotelius, virtualios realybės akinius, įrašyti dainų įrašus garso ir vaizdo įrašų studijoje. Mokiniai liko sužavėti bibliotekos modernumu ir veiklų bei paslaugų įvairove. Į mokyklą grįžo tik geriausiais įspūdžiais, todėl esame nuoširdžiai dėkingi bibliotekos darbuotojams už svetingumą ir nuoširdumą bei informatyvų mokinių supažindinimą su skirtingomis bibliotekos erdvėmis.

Keletas mokinių atsiliepimų apie dienos praleidimą Mariaus Katiliškio bibliotekoje:

„Man ten labai patiko, norėčiau dar kartą ten nuvykti“, „Labai įdomu buvo būti kvapų kambaryje ir įrašų studijoje“, „Man labai buvo įdomu kepti pyragą ir ten žaisti. Labai gerai praleidau laiką“.

Anglų kalbos vyr. mokytoja Ernesta Isajevienė