Piligriminis žygis į Šiluvą

Ankstyvą 2022 m. rugsėjo 10 d. (šeštadienio) rytą grupelė Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos mokinių išvyko į piligriminį žygį.

Pirma stotelė –  Kryžių kalnas, čia reikėjo užsiregistruoti visiems dalyviams. Gavę korteles, ant kurių užsirašėme reikalingą informaciją, išvykome į žygio startą prie Gauštvinio ežero Kelmės r.

11.30 val. prasidėjo koncertas, kurio metu galėjome pasivaišinti koše ir arbata. Po jo-  12.10 val.- pradėjome žygį. Atstumas, kurį turėjome įveikti – apie 25 km.

Maršrutas buvo nesudėtingas: iš pradžių ėjome miškelio taku (jis buvo siauras, tad vietos mažai, neužlipti viens kitam ant kulnų buvo iššūkis, juolab, kad šis žygis man buvo pirmasis…), vėliau  kelelis praplatėjo (dabar eiti labai patogu!). Žygiuoti smagu ir linksma, kai gera kompanija. Girdėjosi giesmės ir dainos… Visi buvo draugiški, tad nuobodulio nejutome. Pirmus 10 km įveikėme labai greitai. Trumpam sustojome pailsėti, užkąsti, paskui patraukėme Tytuvėnų link. Keliavome per pievas, miškus…

Tytuvėnus pasiekėme apie 15.00 val. Su draugais pasivaikščiojome aplinkui bažnyčią, užėjome į vidų pasiklausyti vyskupo žodžių, vėliau ant pievelės visi draugiškai užvalgėme (dalijo bananus ir obuolius). Šalia bažnyčios rikiavosi automobiliai – juos šventino pats vyskupas! Įdomiausia, kad pamačiau tą pačią vienuolę, buvusią Pumpėnuose per Jaunimo dienas…

Nuo Tytuvėnų iki Šiluvos buvo likę apie 10-11 km, tad patraukėme toliau. Šalia žygeivių važiavo greitosios pagalbos automobilis ir autobusiukas (jei kam pritrūktų jėgų tęsti žygį pėsčiomis). Energijos turėjau sočiai, tik jau buvo atsibodę eiti… Kelyje stabtelėjome trumpam poilsiui  dar 2 kartus.

Pagaliau tolumoje pamatėme Šiluvos koplyčią – esame visai arti tikslo!

Miestelį pasiekėme 18.00 val. Čia buvo daug palapinių, kuriose galėjai pasikalbėti su vienuolėmis; prie bažnyčios, gatvėje, vyko mugė – pardavinėjo įvairius skanėstus, medinius šaukštus, kryžius, kryželius, šventųjų paveikslėlius ir t.t.

Prasidėjo šv. Mišios…. Po jų nusifotografavome prie scenos ir išvykome namo…

Turbūt dar ir kitais metais dalyvausiu tokiame žygyje, nes įdomu ir linksma, žmonės -draugiški.