Akcija „Gegužė – mėnuo be smurto“

Šį mėnesį mūsų gimnazijoje organizuojamomis veiklomis buvo  siekiama atkreipti dėmesį į abejingumą smurtui, skatinti vaikus ieškoti pagalbos, taip pat  kurti pagarbius tarpusavio santykius,  skatinti mokinių sąmoningumą bei atsakomybę už savo veiksmus, ugdyti kritinį mąstymą ir pasitikėjimą savimi. Nuo mažens vaikus turime mokyti gražiai bendrauti, o susikaupusią energiją panaudoti įvairioms ir prasmingoms veikloms. Todėl,  fizinio ugdymo mokytoja Danguolė V. 1-4 klasių mokiniams organizavo pavasario kroso varžybas „Žydinčiais pavasario takais“, bei IIa klasės mokiniams protmūšį „Bendraujame be patyčių“. Socialinė pedagogė Vilma T. kartu su visuomenės sveikatos priežiūros specialiste Audrone D. organizavo užsiėmimus 1-5 klasių mokiniams „ Kai žmonės netinkamai su tavimi elgiasi“ ir dalino Paramos vaikams centro paruoštus lankstinukus 5, 6 klasių mokinių tėvams „Elgesio ir savijautos ženklai, keliantys nerimą: kaip reaguoti“, „Vaikų psichologinis atsparumas: kaip stiprinti“.

Specialioji pedagogė Jolanta B. ir logopedė Irena B. 3, 4, 5-8 klasių mokiniams vedė užsiėmimą „Konfliktai: kaip tinkamai juos spręsti“. Peržiūrėję keletą filmukų, analizavo ir išsakė savo nuomonę, kaip būtų galima išspręsti tam tikrą konfliktinę situaciją. Po to mokiniai atliko užduotis grupelėse, smagiai žaidė stalo žaidimą „Kūrybinis bokštas“.

Su mokiniais buvo diskutuojama, kaip patyčios dažnai iššaukia smurtą, todėl 1-4, 5-8 klasių mokiniai vykdė akciją „Sprogdinu patyčias“: ant pripūstų balionų mokiniai rašė, kas jiems yra patyčios, smurtas ir sprogdino balionus, o su jais kartu ir netinkamą elgesį.

I aukšto foje socialinė pedagogė Vilma T. parengė stendinį pranešimą „Mes norime gyventi pasaulyje, kuriame nėra smurto!“, o 4, 5-8 klasių mokiniai kartu su spec. pedagoge ir logopede atliko kūrybinį  darbą „Patyčios viską naikina. Gėris viską augina“. Medžio šakas mokiniai papuošė skirtingų spalvų žiedais: tamsios spalvos žiedai simbolizuoja patyčias, o spalvoti žiedai –  gėrį.

Tik gėris augina gėrį ir verčia daryti gražius ir prasmingus darbus. Vykdydami įvairias veiklas mokinukai sakė: „SMURTUI-NE!“.