Naktinis renginys gimnazijoje „Pažinkime vieni kitus 2“

Vasario mėnesį devintokai antrą kartą dalyvavo renginyje – naktis gimnazijoje „Pažink save ir kitus 2“, kurį organizavo klasės vadovė Jolanta Baltaragienė, Vilma Titienė, socialinė pedagogė, Jurgita Vaišnienė, lietuvių kalbos mokytoja ir  mokinių tėvai. Renginio tikslas – kurti stiprius tarpusavio santykius, ugdyti savimonę įsitraukiant į prasmingą veiklą kartu su tėvais, bei socialiniais partneriais.

Į naktinį renginį socialinė pedagogė pakvietė Pasvalio r. bendruomenės pareigūnę Jurgitą Packevičienę, kuri pravedė paskaitą/diskusiją tema „Jaunųjų policijos rėmėjų veikla. Policijos pareigūno profesija. Elektroninių nusikaltimų prevencija. Nepilnamečių atsakomybė.“ Jo metu pareigūnė informavo apie elektroninėje erdvėje gręsiančius pavojus. Paaiškino kaip saugoti save, draugus, artimuosius ir netapti nusikaltėlių aukomis. Taip pat įdomiai papasakojo apie  policininko profesiją, jaunųjų policijos rėmėjų veiklą, atsakė į klausimus. Pademonstravo kaip sulaikomas ir tikrinamas ar neturi neleistinų daiktų įtariamasis, kuriuo sutiko pabūti Tadas. Daug juoko ir smagių emocijų tikrai netrūko.

Ia klasėje vykdomas projektas „Raktai į sėkmę“ pasirinkta tema „Stogas virš galvos“. Todėl naktinėjant buvo rasta laiko ir projekto daliniam įgyvendinimui. Susiskirstę grupėmis mokiniai gamino inkilus technologijų kabinete. Į šį projektą noriai įsitraukė ir mokinių tėvai kartu gamindami inkilus paukšteliams.  O kai tai vyksta naktį, tai dar įdomiau ir smagiau.

Kartu su devintokais panaktinėti sutiko šokių mokytoja Jolanta Preidžiuvienė, kuri aktų salėje pamokė linijinių ir liaudiškų šokių. Į bendrą šokių sūkurį įsijungė mokiniai ir tėvai.

Kol visi smagiai šokome 2 tėveliai sutiko pagelbėti ir užsiėmė konstravimo darbais sporto salėje surinkdami naują teniso stalą. Tariame nuoširdų ačiū Robertui Vaičiuliui ir Mariui Vainauskui už pagalbą.

Pasišokę ir puikiai praleidę laiką visi sugūžėjo į viktoriną: „Kūrybinė improvizacija Vasario 16 d. proga“, kurią paruošė lietuvių kalbos mokytoja. Susiskirstę į tris komandas devintokai pasitikrino savo žinias kaip pažįsta gyvūnų spalvas, kaip  tiesiogiai neįvardinant moka apibūdinti daiktus, terminus, visuomenės veikėjus, kad komandos nariai atspėtų. Viską įdėmiai stebėjo, skaičiavo taškus, skelbė rezultatus atsakingi komisijos nariai-tėvai.

Jau 5 val. ryto nuotaikingų ir įdomių žaidimų organizavo Danielė. Padedant Faustinai suskirstė klasiokus komandomis ir pravedė veiklas, išjudinančias nesnausti, o aktyviai sulaukti ryto. Teko ragaujant atspėti koks tai gėrimas, išspręsti kryžiažodį, užrištomis akimis ir liečiant rankomis pasakyti „kas tai?“. Smagiausia užduotis, tai komandai iš turimų daiktų, drabužių, surišti ilgiausią virvę.

Visą naktį mokiniai ir tėveliai nemiegojo, o buvo užimti įvairiomis veiklomis, kurios dar labiau suartino, parodė tarpusavio bendradarbiavimo svarbą atliekant bet kokias užduotis ir leido geriau pažinti vieniems kitus.

Ia klasės vadovė Jolanta Baltaragienė