Išvyka į Vaškus

Šį rudenį dešimt mūsų gimnazijos mokinių, globojamų dailės mokytojos L. Razmienės,  lietuvių kalbos mokytojų Ž. Abromavičiūtės-Marcinkienės ir J. Vaišnienės, dalyvavo Vaškų Vandos Zaborskaitės bibliotekos ir Vaškų gimnazijos jau 7 metus organizuotame kūrybinės raiškos konkurse ,,Eilėraščio menas ir jo interpretacija“. Šiame konkurse turėjome užduotį- meniškai interpretuoti lietuvių autorių poezijos kūrinius pasirinkta forma. Vienas mokinys rašė rašto darbą, o kiti-piešė arba fotografavo.

Gruodžio 10 d. Vaškų kultūros namuose vyko konkurso baigiamasis renginys, kuriame buvo pristatyta konkurso darbų paroda bei apdovanoti laureatai. Mūsų gimnazijos mokiniai nors ir neužėmė prizinių vietų, bet susilaukė konkurso organizatorių dėmesio. Faustas Vaičiulis (IVa kl.) už  fotografiją ,,Poilsis,“ Faustina Čepaitytė (Ia kl.) už piešinį ,,Lietus“  sulaukė apdovanojimo iš komisijos nario V. Gasiliūno, o Tomas Bieliauskas (IVa kl.) už savo rašto darbą ,,Šventa kova“ gavo Vaškų seniūno įsteigtą piniginį apdovanojimą.

Renginyje taip pat klausėmės jaunųjų talentų muzikos, stebėjome šokio pasirodymą. Po renginio aplankėme Vaškų bibliotekoje veikiančią Vandos Zaborskaitės ekspoziciją, pasidžiaugėme jos senų ir vertingų knygų kolekcija. Džiaugiamės, jog dalyvaudami konkurse turėjome progą giliau pažinti ir išjausti lietuvių literatūrą. Konkurse mūsų gimnazija žada dalyvauti ir ateinančiais, 2022 metais, kai minėsime šimtąsias literatūrologės, profesorės, eseistės Vandos Zaborskaitės gimimo metines.

Tomas Bieliauskas, IVa kl. mokinys