Dalyvavome edukacinėje pamokoje „Gipsas“ Pasvalio krašto muziejuje

Lapkričio 18 dieną po keletą mokinių iš 1-4 klasių, kartu su pagalbos mokiniui specialistėmis Jolanta Baltaragiene ir Irena Butkuviene, dalyvavo edukacinėje pamokoje „Gipsas“ Pasvalio krašto muziejuje.

Pirmiausia muziejaus darbuotoja supažindino mokinius su pagrindine Pasvalio rajono naudingąja iškasena – gipsu. Papasakojo apie vietas, kur randamas gipsas, pristatė jo poveikį ir pritaikymą žmogaus gyvenime. Supažindino, kada gipsas pradėtas naudoti mene, interjero puošyboje, statybų pramonėje, medicinoje. Taip pat šio krašto gamtiniu savitumu – gipso karstiniais reiškiniais, jų ypatybėmis. Mokiniai iš arti apžiūrėjo gipso dirbinius. Aptarę gipso pritaikymą bei savybes, patys  „mažytėje meno laboratorijoje“ gaminosi suvenyrą – magnetuką „Kiškutį“ arba „Žvaigždutę“. Kai gipso darbelis išdžiūvo, mokiniai juos gražiai nuspalvino ir susipakavo.

Po edukacinės pamokos aplankėme Antanėlio skulptūrą. Ji mums papasakojo apie seniai gyvenusį ir grojusį Antanėlį, apie senąjį Pasvalio tiltą. Pilni įspūdžių ir gerų emocijų grįžome į mokyklą.