Žemės diena

Kiekvienais metais kovo 20 d. minima Pasaulinė Žemės diena, astronominis pavasaris. Kovo 20-oji Pasauline Žemės diena paskelbta neatsitiktinai. Šiomis dienomis ateina pavasario lygiadienis – dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose Žemės rutulio kampeliuose. 1971 m. Jungtinės Tautos pavasario lygiadienį paskelbė Pasauline Žemės diena.   1992 m. Žemės diena oficialiai įteisinta ir Lietuvoje.

Žemės dienos tikslas – ne tik atkreipti pasaulio visuomenės dėmesį į aplinką, klimato atšilimo keliamas problemas, neatsakingą vartojimą, bet ir skatinti kiekvieną gyventoją prisidėti prie švarios aplinkos išsaugojimo. Rūpintis Žemės išsaugojimu privalome visi ir kiekvieną dieną.

Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės- Bitės gimnazijos mokiniai kūrė plakatus „ Išsaugokime Žemę“. Dailės mokytoja Laisvutė Razmienė iš mokinių darbų sukūrė  koliažą Žemės dienai. Per geografijos pamokas vyresnių klasių mokiniai pasitikrino žinias integruotoje biologijos ir geografijos viktorinoje, kuri buvo skirta Pasulinėms Žemės ir Vandens dienoms paminėti.

Geografijos mokytoja L. Ališauskienė