Dainavome Lietuvai

Vasario 16-oji – tai tokia diena, kai 1918 metais Lietuvos Taryba pasirašė  Lietuvos nepriklausomybės  aktą, kuris padėjo nepriklausomos Lietuvos valstybės pamatus.  Nuo Akto pasirašymo dienos jau praėjo 102 metai!  Šį vasario 14-osios penktadienį mūsų gimnazijoje vyko projektas ,,Dainuoju ir piešiu Lietuvai“, skirtas Lietuvos valstybės dienai paminėti.

Jau kurį laiką 5-8 ir I-IV klasių mokiniai, pasirinkę jiems labiausiai patinkančią dainą apie Lietuvą, repetavo, stengėsi, kad kuo geriau ji skambėtų koncerto metu.  Taigi, tą penktadienį mokiniai ir mokytojai, susirinkę aktų salėje, buvo geros nuotaikos, pasipuošę tautine atributika. Renginio vedėjai Faustas Vaičiulis ir Jūratė Veršinskaitė pertraukėlėse tarp dainų suorganizavo nedidelę viktoriną apie Lietuvos istoriją,  kurios  metu mokiniai galėjo pasitikrinti, ką jie žino apie savo gimtojo krašto praeitį.

Kalbėjo gimnazijos direktorius Almantas Kanapeckas. Jis pasidžiaugė, kad mūsų gimnazijos mokiniai ir mokytojai savo geru mokymusi ir darbais kasdien kuria mūsų valstybę, puošia ją ir garsina netgi užsienyje. Direktorius įteikė padėkos raštus mokiniams, gerai pasirodžiusiems įvairiose olimpiadose, konkursuose, piniginėmis premijomis apdovanojo tarptautiniame konkurse bronzos medalius laimėjusius Gabrielę Šimoliūnaitę, Bronių Plačiuką bei jų mokytoją Angelę Urbonavičiūtę.

Ir vėl skambėjo dainos. Jas atliko mokytojo Giedriaus Gumbelevičiaus vadovaujami gitaristai, mokytoja Jolanta Giedraitienė ir, žinoma, visų klasių dainorėliai. Buvo labai mielas koncerto akcentas, kai renginio pabaigoje muzikos mokytojos J.Giedraitienės vadovaujami visi salėje buvę mokiniai linksmai sudainavo dainelę apie mokyklėlę.

Iš mokinių veidų buvo galima spręsti, kad visiems buvo smagu ir gera minėti Lietuvos nepriklausomybės dieną kartu.

Žurnalistų būrelio nariai.